Zoete aardappelen met sesamzaad

Zoete aardappelen worden steeds populairder en passen goed in een koolhydraatarm dieet. Dit gerecht is een mooie mix van zoet, zout en zuur. Het is simpel te bereiden en smaakt altijd. 

author Door Aivie

Spruiten uit de oven

Als kind vond ik spruiten niet lekker, maar dat moest ik, terecht, verplicht opeten. Ik weet dat de spruiten op de oer-Hollandse wijze mij niet bevallen, heel koken in water. Dit gerecht bedacht ik toen ik weer eens spruiten ging schoonmaken. In plaats van de spruiten fijn te snijden, heb ik ze gehalveerd en in de oven gedaan. Subliem! Een ware smaakexplosie zijn de spruiten uit de oven. Zacht van binnen, knapperig van buiten en door het gebruik van goede oliën mengt de licht bittere smaak van de spruit zicht supermooi. 

author Door Aivie

Pizzabodem van bloemkool (vegetarisch)

Ik ben geen grote pizza-liefhebster, maar zo af en toe vind ik dit gerecht lekker. Ik let best wel op de hoeveelheid koolhydraten, zout en vet  in een gerecht. Ik vind daarom mijn pizzabodem van bloemkool een mooi alternatief. Ik voeg helemaal geen zout toe aan dit gerecht, omdat de kaas en olijven al meer dan genoeg zout bevatten. Voel je vrij om de vulling naar eigen inzicht te variëren. Houd alleen rekening met de gaartijd van ieder ingrediënt.

author Door Aivie

Gebakken aubergines met gember

Een simpel en overheerlijk gerecht dat eigenlijk niet mag ontbreken bij een vegetarisch of veganistisch menu. De aubergines kun je vervangen door kastanje champignons of courgettes. Het gerecht is binnen een half uurtje klaar. 

author Door Aivie

Gevulde omelet met kruiden

Ik had trek in rucola sla en een omelet. Maar ik wilde niet 2 gerechten maken, een Ik had trek in rucola sla en een omelet. Maar ik wilde niet en een omelet en een koude salade maken. En zo is dit overheerlijk recept ontstaan! De rucola heb ik verwerkt in de omelet samen met kastanjechampignons, kaas en wat kruiden. Een heerlijke maaltijd dat zowel als lunch of avondmaaltijd kan worden genuttigd.salade en een omelet. En zo is dit overheerlijk recept ontstaan! De rucola heb ik verwerkt in de omelet samen met kastanjechampignons, kaas en wat kruiden. Een heerlijke maaltijd dat zowel als lunch of avondmaaltijd kan worden genuttigd.

author Door Aivie

Peking eend met Chinese marinade, slowcooked

Ik houd ontzettend veel van de geroosterde Peking eend. Ik weet dat het een een zeer vettige vogelsoort is, maar juist daarom is het vlees sappig en niet droog. Ik maak de eend op verschillende manieren klaar. Dit is een recept waarin de Chinese keuken als inspiratiebron heb gebruikt Met niet al te veel ingrediënten, kun je een heerlijke marinade maken. En het mooie van dit gerecht is dat door het te slowcooken, je eigenlijk heel gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. 

author Door Aivie

Krab in zwarte peper

De krab kan op veel verschillende manieren bereid worden. Dit is mijn favoriete krab gerecht. Ik heb het de eerste keer gegeten in Vietnam. Uiteraard daarna op zoek gegaan naar de bereiding hiervan en heb ik mijn eigen recept ontwikkeld. 

author Door Aivie

Veganistische bananencake met rode kersen

Dit is mijn versie van de bananencake. Ik heb er heerlijke grote ontpitte diepvries kersen ingedaan. De lichtzurige smaak van de kersen smaakt lekker verfrissend bij het zoete van de banaan. Voel je vrij om de fruitsoort die je gebruikt aan te passen in dit recept. Hetzelfde geld voor de zaden. De basis voor het deeg bestaat uit de verschillende meelsoorten, hoeveelheid bananen, kokosolie en de amandelmelk. De rest kun je naar eigen inzicht aanpassen.

author Door Aivie

Pistache-amandel barfi (Indiase zoetigheid)

Op de hindoefeesten is dit zoetig gerecht vaak aanwezig. Het erg simpel te bereiden en ook van te voren te bereiden. 

author Door Aivie

Detoxwater basisrecept

Waarom zou je detoxwater drinken?
Omdat het ontzettend goed is voor je lijf! Het zuivert en zorgt ervoor dat de afvalstoffen je lichaam verlaten. Daarnaast bevatten de ingrediënten genoeg vitaminen en mineralen die je lichaam weer gebruikt om gezond en sterk te blijven. Drink ministers 1 liter van dit water iedere dag. Indien je fruit in het water gebruikt, doe dit dan met mate. Fruit bevat suikers en dat is voor mensen die aan diabetici lijden of een dieet volgen niet goed.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016