Geïnspireerd door de Zuid Indiase keuken van de plaats Chennai (Madras) heb ik dit gerecht bereid. Ik vind vooral de Zuid Indiase keuken erg lekker. De smaken zijn wat verfijnder en bevatten meer verse ingrediënten dan de Noord Indiase keuken. Dit gerecht is vergelijking met veel van mijn andere gerechten, niet vetarm, maar bevat ghee ( geklaarde boter). Hierdoor is de smaak wat rijker dan als het gerecht met (mosterd) olie wordt bereid.
Geïnspireerd door de mooie zongerijpte ingrediënten en kruiden uit Spanje, heb ik dit gerecht volgens eigen recept bereid.
Weer een heerlijk gerecht gemaakt! Gember-tijm kip en dat langzaam gegaard in de oven. Het recept is mijn eigen recept en eerlijk gezegd kan een ieder dit gerecht maken en dan de kip of ander vlees naar eigen inzicht kruiden. Bij slowcooken behoor je alleen de gaartijd in de gaten te houden.
In de zoektocht naar kha broodsoorten stuitte ik op het ingrediënt psylliumvezels. Deze vezels bevorderen de stoelgang en geven sneller een verzadigd gevoel. Het zijn de buitenste schilletjes van de zaadjes van de plant plantago ovato (Latijnse benaming). Het deeg dat ik voor dit broodgerecht heb gemaakt, voelt rubberachtig aan. Ik heb er kleine wraps van gemaakt. Je kunt ook grotere wraps maken.
Met een paar gerechten en zonder toevoeging van bloem kun je een heerlijk brood van gewoon pindakaas bereiden. Ik heb dit brood standaard in mijn vriezer liggen. Een plakje als ontbijt met of zonder beleg is lekker.
Een heerlijke en simpel te bereiden hot saus voor de peper-liefhebbers, is deze piccalilly hot saus. Een saus die je met hartige snacks, of lekker op je brood met een hartig beleg kunt eten.
Een van de lekkerste groenten die op zoveel manieren bereid kan worden is de pompoen. Ik heb weer een heerlijke curry bereid met kokosmelk. Dit gerecht is een aanrader voor iedere curry-liefhebber.
Ik ben dol op pompoen. Ik zag in een Franse biologische markt een mooi stuk pompoen liggen. Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb het meegenomen. Omdat ik er zolang mogelijk van wil blijven genieten heb ik een chutney gemaakt. De chutney is maanden houdbaar en vooral super lekker!
Op mijn zoektocht naar koolhydraatarme broden, heb ik van een basis recept mijn eigen bloemkoolbrood gemaakt. Het smaakt heerlijk en is behalve als brood, ook gewoon zo te eten. Er zitten genoeg smaakmakers in, zodat het als een hartige plak cake kan worden gegeten.
De portobello is een van mijn favoriete paddenstoelen om te vullen. Maar je kunt het ook heel goed als een broodvervangers voor sommige broodrecepten gebruiken. Zo heb ik de portobello in plaats van bolletjes brood, als brood gebruikt. Het is een geweldige smaaksensatie! En ik heb de hamburger van kipgehakt gemaakt. Maar doe kun je uiteraard ook van andere vis- of vleessoorten maken of een mooie veganistische burger maken kan natuurlijk ook.