Op de hindoefeesten is dit zoetig gerecht vaak aanwezig. Het erg simpel te bereiden en ook van te voren te bereiden.
Op de hindoefeesten is dit zoetig gerecht vaak aanwezig. Het erg simpel te bereiden en ook van te voren te bereiden.
Mix eerst de ghee met gecondenseerde melk in pan (nog niet op vuur zetten).
Doe dan de melkpoeder met de fijn gemalen kardemom erbij.
Doe de pan nu op middelmatig vuur en blijf roeren.
Na circa 5 minuten zal het mengsel als 1 geheel van de pan loslaten ( het plakt niet meer).
Voeg dan 3/4 deel van de noten en gedroogde vruchten toevoegen. Alles goed samen mengen.
Neem een platte schaal of bakblik en bedek deze met een stuk huishoudfolie of bakpapier.
Giet het beslag in de schaal en verdeel het beslag (lichtjes drukken) met de hand in de schaal.
Verdeel de overgebleven noten en vruchtjes over de barfi en druk deze met hand in de barfi.
Laat de barfi afkoelen. Dat kan in de koelkast, maar bij koud weer, ook gewoon buiten de koelkast
Na circa een uur kun je de barfi in blokjes naar keuze snijden.
Serveer dit met een heerlijk glas indian chai.
Tips:
Je kunt de barfi kleuren door er bijvoorbeeld wat 2-3 eetlepels verse bietensap of spinaziesap doorheen te doen. Mix de sap dan eerst door de gecondenseerde suiker en volg dan verder de bereidingswijze.
Je kunt de barfi van een smaakje voorzien door een essence naar eigen smaak eraan toe te voegen. Ook voor de essence geldt, dit eerst in de gecondenseerde melk toe te voegen.
De barfi kan gerust 2 a 3 dagen van te voren klaargemaakt worden. De barfi kun je in een goed afgesloten bak of zak, circa 1 week goed houdbaar houden. Daarna droogt de barfi uit en is het niet meer smeuïg.
Rochella
May 7, 2020 @ 14:38
Hoeveel ML moet de blik gecondenseerde melk zijn?
Aivie
May 19, 2020 @ 15:21
Hi Rachelle, een kleine blik weegt ongeveer 397 gram.
Hartelijke groet, Aivie