De krab kan op veel verschillende manieren bereid worden. Dit is mijn favoriete krab gerecht. Ik heb het de eerste keer gegeten in Vietnam. Uiteraard daarna op zoek gegaan naar de bereiding hiervan en heb ik mijn eigen recept ontwikkeld.
De krab kan op veel verschillende manieren bereid worden. Dit is mijn favoriete krab gerecht. Ik heb het de eerste keer gegeten in Vietnam. Uiteraard daarna op zoek gegaan naar de bereiding hiervan en heb ik mijn eigen recept ontwikkeld.
Doe de krabben in een ruime kom met water en borstel ze goed schoon.
Vul de kom weer met schoon water en spoel de krabben nog 2 keer na en controleer of ze goed schoon zijn.
Halveer de krabben en plet de scharen licht (zodat de smaken goed kunnen intrekken).
Zet de krabben weg in een vergiet.
Doe een grote en ruime wok op vuur en doe hierin de olijfolie.
Voeg de krabben toe en wok op hoog vuur de krabben circa 5 minuten.
Haal de krabben uit de wok en zet apart weg.
Fruit nu de uien en knoflook in de pan op matig vuur.
Zodra deze goudbruin zijn, voeg je alle resterende ingrediënten toe (behalve het water) en breng je het geheel op matig vuur aan de kook.
Als dit kookt, voeg je het water toe en breng je alles weer samen aan de kook.
Voeg nu de krabben hieraan toe.
Schep het goed om en gebruik hiervoor 2 lepels.
Doe een deksel op de wok en laat de krab nu op laag vuur in circa 30-45 minuten gaar koken.
Blijf regelmatig roeren.
Serveer de krab met witte rijst of geniet gewoon alleen van de krab. Dat laatste is wat ik altijd doe.
Tip: Maak de krab 1 of 2 dagen van te voren klaar. Zo trekken de smaken van de kruiden er nog beter in.