Gewokte ijsbergsla of andere sla soorten

Ik ben persoonlijk geen fan van rauwkost, omdat het vaak koud is. Ik houd van warme gerechten. Zo ben ik het op idee gekomen om dit gerecht te maken. Ik heb eigenlijk niets anders gedaan, behalve dan het wokken, dan wanneer je een rauwkost salade maakt. Dit gerecht valt bij jong en oud in de smaak. Binnen 10 minuten heb je het gerecht voorbereid en klaargemaakt. Sla bevat ontzettend veel gezonde vezels en je kunt het  niet vaak genoeg eten.  Dit ga ik zeker vaker maken.

author Door Aivie

Surinaams Javaanse nasi

Ben je op zoek naar een lekkere Surinaams Javaanse nasi, dan is dit recept voor jou. Het is simpel te bereiden. Het enige waar je op moet letten is dat de rijst niet plakkerig gekookt is. Gebruik daarom een droog korrelige rijstsoort als de basmati voor de nasi. Dan weet je zeker dat je nasi altijd goed lukt.

author Door Aivie

Kip gehaktbrood

Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood. 

author Door Aivie

Gebakken bloemkool (Ayurvedisch)

Kruiden en groenten zijn een ontzettende lekkere combinatie. En met een goede olie maak je de meest fantastische groente gerechten. Dit bloemkool gerecht is zonder knoflook en uien bereid en is daarmee een prachtig Ayurvedisch gerecht. 

author Door Aivie

Saoto soep ( Surinaams Javaanse soep)

De saoto soep is een van de bekendste soepen uit de Surinaams Javaanse keuken. Zoals vele soepsoorten is dit ontstaan door restjes (leftovers) te hergebruiken en eventueel wat extra ingredienten toe te voegen, zodat er weer een lekkere maaltijd ontstaat. Dit is een goed gevulde soep en kan op ieder moment van de dag en bij elke gelegenheid gegeten worden.

author Door Aivie

Batata Harra (aardappelen met koriander)

Een van mijn favoriete gerechten uit de Arabische keuken, is dit aardappelgerecht. Een eenvoudig, maar heerlijk gerecht! Ik eet het graag als een snack met een goed glas wijn of een lekkere cocktail. 

author Door Aivie

Gember-tijm kip (slowcooked)

Weer een heerlijk gerecht gemaakt! Gember-tijm kip en dat langzaam gegaard in de oven. Het recept is mijn eigen recept en eerlijk gezegd kan een ieder dit gerecht  maken en dan de kip of ander vlees naar eigen inzicht kruiden. Bij slowcooken behoor je alleen de gaartijd in de gaten te houden. 

author Door Aivie

Havermout bananen-perencake

Dit recept is geïnspireerd door de bananen en peren die overrijp in mijn fruitschaal stonden. Ik heb er een heerlijke, redelijk, gezonde cake van gebakken. Zie in het recept de opties om de cake, veganistisch en bewuster (met goede suikers) te bereiden. 

author Door Aivie

Gebakken champignons in roomboter

Met slecht 4 ingrediënten heb je dit super lekker gerecht op tafel met deze groenten! Champignons zijn gezond, omdat ze calorie- en vetarm zijn en rijk aan mineralen, vitaminen en vezels. HIerdoor  past de champignon heel goed in een dieet om af te vallen. Verder zijn champignons een belangrijke bron van vitaminen B2, B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. De champignon bevat heel veel antioxidanten en mineralen en die heeft ons lichaam hard nodig voor een goede gezondheid. 

author Door Aivie

Vegan havermoutkoekjes

Trek in iets zoets en toch een verantwoorde en bewuste keuze kunnen maken daarin? Dan is dit koekje een van de snelste en lekkerste oplossingen. Ook gezellig om het met kinderen te bereiden. Dit koekje kan niet mislukken. Geniet ze!

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016