Zoete aardappelen worden steeds populairder en passen goed in een koolhydraatarm dieet. Dit gerecht is een mooie mix van zoet, zout en zuur. Het is simpel te bereiden en smaakt altijd.
Waarschijnlijk is dit van mijn allereerste aardappelengerechten die ik uit de Indiase keuken heb klaargemaakt. De smaak van komijn vind ik heerlijk. Er zijn veel veel verschillende recepten voor dit simpel gerecht te vinden. Dit is mijn versie.
Dit is een gerecht uit de Chinese keuken. Ik heb de walnoten koolhydratenarm gekarameliseerd, door een suikervervanger te gebruiken in dit simpel en heerlijk gerecht.
Deze marinade ontbreekt nooit in mijn koelkast. Ik gebruik ik o.a. voor het marineren van vlees, vis, maar ook voor de nasi en bami. Met wat extra toevoeging van peper en of palmsuiker, verander je de marinade in een ketjapsaus voor bij o.a satés, gebakken vis of vlees of in de saoto. De marinade laat ik minimaal 2 weken trekken voor ik het gebruik.
Een keer per jaar verschijnt er bij mij een kalkoen als feestgerecht op tafel. Dat is rond de feestdagen in de maand december. De voorbereiding neemt wat tijd in beslag, maar de bereiding is simpel. Kies voor slowcooken, zo blijft het vlees sappig en gebruik bij de kalkoen altijd wat extra vet. Kalkoen is van nature droog en is daarom juist weer een goede keuze als je opzoek bent naar een magere vleessoort. Maar wie maalt daarom gedurende de gezelligste periode van het jaar!
Out of the box koken geeft een super voldaan gevoel! Wetende dat je gezond en bewust bezig bent, zonder rare voedingsmiddelen in je gerechten, die je heel vaak in kant en klare producten aantreft, eet ook veel lekkerder. Dit recept is vetvrij, koolhydratenarm en ik heb er geen zout aan toegevoegd. De wraps kun je behalve vullen en oprollen, ook als een goede vervanger van de roti gebruiken.
Kroketten zelf maken, smaken toch altijd het lekkerste. Dit recept heb ik heel lang geleden van een vriendin gekregen. En die heb ik weer aan mijn eigen smaak aangepast.
Ik ben dol op snelle gerechten uit de oven. Je hebt er geen omkijken naar en met wat ingrediënten zet ik met dit gerecht een heerlijk gerecht op tafel.
Verandering van spijs doet eten is het gezegde en met dit gerecht wordt dit nogmaals bevestigd. Kruiden zijn een grote bron van goede werkzame stoffen in ons lijf. Zo heeft gember onder andere een grote ontstekingsremmende werking. En zwarte peper bevat piperine en blijkt ook een goed middel bij verkoudheid en een zere keel te zijn. Kortom dit gerecht bevat samen met nog andere kruiden een mooi voedzaam gerecht in een gevarieerde maaltijd.
Dit brood is koolhydratenarm en eenvoudig te bereiden. Door steeds weer te variëren met de kruidenmix, kun je dit brood iedere keer weer net even anders laten smaken.