Pizzabodem van bloemkool (vegetarisch)

Ik ben geen grote pizza-liefhebster, maar zo af en toe vind ik dit gerecht lekker. Ik let best wel op de hoeveelheid koolhydraten, zout en vet  in een gerecht. Ik vind daarom mijn pizzabodem van bloemkool een mooi alternatief. Ik voeg helemaal geen zout toe aan dit gerecht, omdat de kaas en olijven al meer dan genoeg zout bevatten. Voel je vrij om de vulling naar eigen inzicht te variëren. Houd alleen rekening met de gaartijd van ieder ingrediënt.

author Door Aivie

Kadhai matar (gewokte doperwten)

Doperwten bevatten eiwitten die de afgifte van gal stimuleren en daardoor kan het cholesterol op gezond niveau kan komen. Daarnaast hebben doperwten ook veel antioxidanten. En omdat doperwten veel vezels bevatten, werken ze ook bevorderlijk voor de stoelgang.  Kortom een groentesoort die je minimaal 1 keer per week zou moeten eten. Ik maak deze groenten regelmatig klaar, omdat het vooral snel, simpel en vooral smaakvol te bereiden is. Dit gerecht is binnen 15 minuten klaargemaakt.

author Door Aivie

Vis uit de oven

Ik ben geen vis liefhebster. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet graag klaarmaak. Mijn man is er dol op en daarom maak ik zeer regelmatig vis klaar. Vis uit de oven is een mooie manier om snel, gezond en gevarieerd te genieten van vis.

author Door Aivie

Avocado-tomatensalsa

Een gezonde en gemakkelijke salade, die je zo kunt eten of lekker op een stukje (oer)brood of bij de tapas.

author Door Aivie

Malvani masala (Kruidenmix uit Maharashtra)

Deze kruidenmix komt uit Malvan, een dorp uit de Westkust van Maharashtra, India. De kruidenmix bevat meer dan 10 specerijen en wordt vaak in non-vegetarische gerechten gebruikt. Maar niets let je om dit ook voor groentegerechten te gebruiken. Van origine is dit een zeer pittige kruidenmix en en ik heb daarom de hoeveelheid chili drastisch aangepast.

author Door Aivie

Gewokte ijsbergsla of andere sla soorten

Ik ben persoonlijk geen fan van rauwkost, omdat het vaak koud is. Ik houd van warme gerechten. Zo ben ik het op idee gekomen om dit gerecht te maken. Ik heb eigenlijk niets anders gedaan, behalve dan het wokken, dan wanneer je een rauwkost salade maakt. Dit gerecht valt bij jong en oud in de smaak. Binnen 10 minuten heb je het gerecht voorbereid en klaargemaakt. Sla bevat ontzettend veel gezonde vezels en je kunt het  niet vaak genoeg eten.  Dit ga ik zeker vaker maken.

author Door Aivie

Surinaams Javaanse nasi

Ben je op zoek naar een lekkere Surinaams Javaanse nasi, dan is dit recept voor jou. Het is simpel te bereiden. Het enige waar je op moet letten is dat de rijst niet plakkerig gekookt is. Gebruik daarom een droog korrelige rijstsoort als de basmati voor de nasi. Dan weet je zeker dat je nasi altijd goed lukt.

author Door Aivie

Kip gehaktbrood

Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood. 

author Door Aivie

Gebakken bloemkool (Ayurvedisch)

Kruiden en groenten zijn een ontzettende lekkere combinatie. En met een goede olie maak je de meest fantastische groente gerechten. Dit bloemkool gerecht is zonder knoflook en uien bereid en is daarmee een prachtig Ayurvedisch gerecht. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016