Lijnzaadcrackers (veganistisch)

Lijnzaadcrackers zijn simpel te bereiden en erg gezond. Het mooie aan deze versie is dat het gerecht helemaal vrij is van dierlijke ingrediënten. Je kunt de zaden naar eigen inzicht variëren. De basis voor deze crackers vormen de gebroken lijnzaden. Lijnzaad bevat slijmstof, waardoor de gebroken zaadjes met toevoeging van vocht gemakkelijk kunnen hechten aan andere ingrediënten in een gerecht. Hierdoor is er geen bloem of ander meel nodig om de crackers krokant te bakken. Dit gerecht kun je door toevoeging van kruiden, naar eigen smaak blijven variëren.

author Door Aivie

Pompoencurry

Een van de lekkerste groenten die op zoveel manieren bereid kan worden is de pompoen. Ik heb weer een heerlijke curry bereid met kokosmelk. Dit gerecht is een aanrader voor iedere curry-liefhebber. 

author Door Aivie

Broccoli quiche, koolhydratenarm

Quiches zijn simpel en snel te bereiden. Ik heb hier een quiche recept bereid met gemalen broccoli, eieren, roomkaas en wat kruiden. Maximaal een halfuurtje in de oven en je kunt smullen! 

author Door Aivie

Oopsies (koolhydraatarme broodjes)

Oopsies zijn heerlijke luchtige broodvervangers en passen daardoor uitstekend in een koolhydraatarme leefstijl, zoals Keto. Je kunt ze gemakkelijk invriezen en beleggen naar eigen keus. 

author Door Aivie

Koolhydratenarme aardbeien mousse

Er zijn genoeg suikervrije en vooral koolhydratenarme toetjes te maken. Ik had nog wat aardbeien in de vriezer die ik in iets zoets wilde verwerken. Met nog een paar andere ingrediënten is dit nagerecht binnen 15 minuten gemaakt. Het opstijven  van de mousse duurt het langst.

author Door Aivie

Cubaans gemarineerde gans slowcooken

Lekker en simpel koken, noem ik slowcooken. Het langzaam garen van gerechten heeft iets magisch. Het mooie van deze manier van koken, is dat de sappe, structuur en smaken goed behouden blijven.

author Door Aivie

Thaise gele curry pasta (inclusief de vegetarische variant)

Er zijn zo van die ingrediënten die ik het liefst zelf maak. Niet alleen omdat ik dan weet dat er geen ongezonde E-nummers inzitten, maar ook omdat het gewoon veel lekkerder van smaak en aroma is. Deze gele Thaise curry is milder van smaak dan de groene en rode curry. 

author Door Aivie

Peking eend met Chinese marinade, slowcooked

Ik houd ontzettend veel van de geroosterde Peking eend. Ik weet dat het een een zeer vettige vogelsoort is, maar juist daarom is het vlees sappig en niet droog. Ik maak de eend op verschillende manieren klaar. Dit is een recept waarin de Chinese keuken als inspiratiebron heb gebruikt Met niet al te veel ingrediënten, kun je een heerlijke marinade maken. En het mooie van dit gerecht is dat door het te slowcooken, je eigenlijk heel gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. 

author Door Aivie

Indiase masala chai met bietensap (Pink Chai)

Pink Chai, is een variant op de Indiase masala chai. Er wordt (verse) bietensap toegevoegd, zodat de thee een mooie roze kleur krijgt. Dit is mijn favoriete ochtend drank! Ik kan hier zo intens van genieten. Veel mensen denken bij de Indiase chai dat het smaakt zoals de curry’s. Pittig en gekruid. Dat is het alles behalve. Ik maak de chai met veel melk. Drink je geen melk of ben je allergisch voor koeienmelk, vervang dan de melk door alleen water of gebruik niet-dierlijke melksoorten. Zo  heb je direct een mooie Ayurvedische versie van de Indian masala chai.

author Door Aivie

Kokos-koriander chutney

Dit is een heerlijke frisse en romige chutney. Ik eet deze chutney niet alleen met een snack, maar ook bij een vegetarische maaltijd. Deze chutney smaakt het lekkerst als het vers is bereid. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016