Avocado-tomatensalsa

Een gezonde en gemakkelijke salade, die je zo kunt eten of lekker op een stukje (oer)brood of bij de tapas.

author Door Aivie

Groenten in Gujarati masala mix met noten

Dit is 1 van mijn favoriete Indiase groenten gerechten. Het is erg simpel te bereiden. De mix van kruiden is afkomstig uit de Indiase keuken uit de streek Gujarati. Het is erg simpel te bereiden. De meeste tijd zit hem in het wassen en snijden van de groenten. Ik was en snijd mijn groenten daarom 1 a 2 dagen van te voren en dan is dit gerecht in 15 minuten klaargemaakt. In een drukke werkweek kook je dan weer snel, simpel en vooral een heerlijk smaakvol en bewust gerecht.

author Door Aivie

Ei-curry

Dit recept is geïnspireerd door de Indiase keuken en heb ik naar eigen smaak samen gesteld. Het gebruik van kruiden vraagt om kennis en goede smaakpapillen. Sommige kruiden kunnen bij een te veel ervan, al snel bitter of te heet smaken in het gerecht. Ik lees daarom altijd heel kritisch een recept door voor ik het überhaupt ga uitproberen. Aangezien ik mij zelden aan recepten houd, komt het qua smaak uiteindelijk altijd goed. Mijn advies voor dit gerecht is dan ook, lees het goed door voordat je het gaat maken. En indien nodig pas het naar eigen smaak aan. Ik heb onderaan het recept ook wat tips gegeven. 

author Door Aivie

Kheer, Indiase rijstpudding

Kheer is de Indiase versie van de dessertrijst. Persoonlijk vind ik het door de kardemom en saffraan veel verfijnder smaken. Dit gerecht wordt ook als offerspijs gebruikt bij Hindoestaanse (religieuze) bijeenkomsten. Je kunt het gerecht 2 tot 3 dagen van te voren maken, wanneer je het als een dessert serveert.

author Door Aivie

Chinese tayer (taro) in kokosmelk, een Thais gerecht

De Chinese tayer of taro is een wortelknol, die wit, grijs of rozig bruin tot blauwpaars van kleur kan zijn. De knollen worden gekookt, geroosterd, gebakken en of gefrituurd. De jonge bladeren en bladstelen kunnen ook worden gekookt en gegeten. Dit recept heb ik zelf gecreëerd en het gerecht is geïnspireerd door de Thaise keuken.

author Door Aivie

Gezonde pindakoekjes (keto)

Ooit gedacht dat je met pindakaas ook lekkere koekjes kunt bakken? Ik heb er een mooie versie van keto koekjes gemaakt. Ik gebruik gezonde suikers in het recept en dan bevat ieder koekjes nog 0,2 gram koolhydraten. Ongestraft smullen!

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016