Groentebouillonpoeder

In de kant en klare bouillonblokjes zitten onder andere omstreden E-nummers, kleur-geurstoffen en te veel zout. Ik heb daarom mijn eigen groentebouillonpoeder gemaakt. En het fijne hiervan is dat je het naar eigen smaak kunt maken.

author Door Aivie

Honingdrank (anti-griep of verkoudheidsdrank)

De honingdrank (anti-griep of verkoudheidsdrank), is inmiddels al zo populair dat bijna iedereen het wel kent, maar nog niet altijd precies weet wanneer en hoe dit simpel drankje bereid moet worden. De beste tijd om de honing drank te maken is de maand augustus. De maanden waarin de letter R in voorkomt, zijn de maanden waarin wij allemaal weleens wat verkouden of grieperig worden. Dit drankje moet minimaal 2 weken trekken, dus het liefst uiterlijk medio augustus bereiden.

author Door Aivie

Bloemkoolbrood (koolhydratenarm)

Op mijn zoektocht naar koolhydraatarme broden, heb ik van een basis recept mijn eigen bloemkoolbrood gemaakt. Het smaakt heerlijk en is behalve als brood, ook gewoon zo te eten. Er zitten genoeg smaakmakers in, zodat het als een hartige plak cake kan worden gegeten. 

author Door Aivie

Chinese jus/saus

In de Surinaamse keuken, wordt een dunne jus geserveerd bij de geroosterde vleesgerechten. In dit recept geef ik de basis van deze saus aan. 

author Door Aivie

Chinese tayer (Taro) met geelwortel

Ben je op zoek naar eenvoudige, snelle en smaakvolle gerechten voor bij de roti? Dan is dit er 1 die niet mag ontbreken.

author Door Aivie

Eksi kuku (Surinaamse eiercake)

Dit is een van de lekkerste Surinaamse cakes die met niet al te veel ingrediënten te bereiden is. Het lastige van deze cake is dat als je er niet de tijd voor neemt, in de haastigheid het beslag niet luchtig genoeg is en of de boter er niet goed doorheen wordt gespateld. Lees daarom dit recept eerst rustig door en volg dan stap voor stap de aanwijzingen. En zorg ervoor dat je de tijd neemt om de cake te maken en niet denkt dit even snel tussendoor te doen, als je het voor de eerste keer gaat bereiden. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016