De appelcake is een van de smakelijkste cake soorten. De appelcake kun je ook naar eigen inzicht varieren.
De appelcake is een van de smakelijkste cake soorten. De appelcake kun je ook naar eigen inzicht varieren.
Neem een ruime schaal
Verwijder de klokhuizen en schil de appels. Halveer de appels en snijd in schijven
Doe de appels in de schaal en besprenkel de appelschijven met de citroensap en rasp, kaneel, gembersap en 50 gram suiker. Laat de appels minimaal een uurtje trekken
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en zet apart
Splits de eieren. Zet het eigeel apart weg en mix het eiwit luchtig
Mix de boter, olie en suiker gedurende 5 minuten op hoge snelheid samen
Voeg vervolgens de eieren (alleen eigeel) en essences toe en mix het weer 5 minuten op hoge snelheid
Zet de mixer lager en voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe. Als de bloem goed is vermengd met de eieren-boter-suikermix, zet de mixer dan weer hoger en mix het beslag weer 5 minuten op hoge snelheid samen.Voeg de gehakte walnoten toe en mix het daarna 1 minuut weer op de laagste stand
Spatel tenslotte de opgeklopte eiwitmix door het beslag
Beboter de springvorm en bestrooi met wat bloem
Leg aan de randen een cirkel van appelschijven. Doe dan de helft van het beslag erin. Sorteer de overige appelschijven op het beslag. Vervolgens bedek je de appelschijven met het resterende beslag
Doe de cake in een voorverwarmde oven op 150 graden en bak het goudbruin in 60-70 minuten
Tip:
Als de cake is afgekoeld, stort jje de cake omgeneerd op een schaal uit. Zo zie je de appelschijven aan de bovenkant verschijnen
Je kunt ook eerst het beslag in de bakblik doen en dan pas de appelschijven in een roosvorm sorteren
Wil je een bewustere cake maken, gebruik dan kokosbloesemsuiker