Veganistische mayonaise op basis van cashewnoten

Dit recept  is geïnspireerd door de Raw Food (ongekookt voedsel) keuken. Gebruik de rauwe noten volgens de aanwijzingen in het recept. Uiteraard kun je andere noten (para of pecan) gebruiken, maar persoonlijk vind ik de mayonaise op basis van cashewnoten het lekkerst. Voor het fijn malen van de noten wordt in de Raw Food keuken gebruik gemaakt van een krachtige blender. Mocht je deze niet in huis hebben, dan geef in je in het recept de tip, hoe je met een normale blender en staafmixer ook een mooie gladde saus kunt bereiden.

author Door Aivie

Keto erwtensoep (koolhydraatarm)

Erwtensoep bereid met de groene linzen bevat veel koolhydraten. Voor mij een uitdaging om een koolhydraatarme versie te bereiden. Dat is prima gelukt! Het voordeel van deze versie is dat deze versie ook minder zwaar op de maag ligt. 

author Door Aivie

Bloemkool baka bhaat (gebakken bloemkoolrijst)

Bloemkool kun je heel goed als vervanger voor rijstgerechten gebruiken.

author Door Aivie

Spinazietaart

Of je nu van groenten houdt of niet, deze taart vindt iedereen lekker en niemand heeft door dat er spinazie in is verwerkt! Een mooie en vooral lekkere taart om met de feestdagen op tafel te serveren. De kleuren passen perfect in de kerstsfeer. Ik heb intussen genoeg fans in de familie die speciaal om deze taart vragen.

author Door Aivie

Surinaams Javaanse bami

Ik ben dol op bami. Ik heb 2 favorieten: de pad thai (Thaise rijst bami) en de Surinaams Javaanse bami. Maar omdat het veel koolhydraten bevat eet ik het bami hoogstens 3 tot 4 keer per jaar. Ik heb het recept voor de Javaans Surinaamse bami van een goede vriendin gekregen. Uiteraard heb ik het recept naar eigen smaak aangepast.

author Door Aivie

Gulab jamun gemaakt met melkpoeder

Dit is net als de rasmalai, ook een heerlijk Indiase zoetigheid. Ik maak het niet zo vaak, omdat het best tijdrovend is en je qua hoeveelheid het niet alleen op krijgt. Ik maak minimaal 3 keer de hoeveel van de aangegeven ingrediënten. Dan loont het de tijd en inzet om dit gerecht te maken. 

author Door Aivie

Avocado-roomkaas dipsaus

De meeste recepten ontstaan uit de ingrediënten die je gewoon in huis hebt. Zo stonden in mijn fruitschaal een paar avocado’s te rijpen. Avocado’s met roomkaas en een paar lekkere kruiden en je hebt een heerlijke dipsaus voor bij de rauwkost. De dipsaus is in de koelkast een 1 tot 2 weken houdbaar, mits goed afgesloten en gekoeld bewaard. 

author Door Aivie

Gebakken bloemkool (Ayurvedisch)

Kruiden en groenten zijn een ontzettende lekkere combinatie. En met een goede olie maak je de meest fantastische groente gerechten. Dit bloemkool gerecht is zonder knoflook en uien bereid en is daarmee een prachtig Ayurvedisch gerecht. 

author Door Aivie

Rabarber chutney

Rabarber chutney is heerlijk friszuur en  kan het beste in de maanden mei en juni worden klaargemaakt. Dat zijn de top maanden voor deze groentesoort. De friszure rood-groene stengels zijn eigenlijk kort in het jaar te verkrijgen. Van mei tot en met juli kun je genieten van deze groente.

author Door Aivie

Spaanse knoflook-paprika kip (slowcooked)

Geïnspireerd door de mooie zongerijpte ingrediënten en kruiden uit Spanje, heb ik dit gerecht volgens eigen recept bereid.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016