Dit is misschien wel de beroemdste snack uit de Surinaams Hindostaanse keuken. Er zijn vele manieren waarop deze snack wordt bereid. Dit is mijn versie. Het belangrijkste is dat de bara, na het frituren niet vettig is, krokant en toch zacht is. En zelfs na 1 of 2 dagen, moet de bara nog zacht zijn.
Lea Laagland
February 18, 2018 @ 18:04
Ga het weer proberen. Lukte me niet het gaatje te maken. Langgeleden. Waar koopt men asafoetida.Bedankt voor het recept.
Aivie
March 14, 2018 @ 10:07
Lea in iedere toko is asafoetida tegenwoordig te verkrijgen.
Anita
February 18, 2018 @ 21:52
Wat is asafoetida…..En waar kan ik het kopen? Of is er een vervanger daarvoor? Alvast bedankt Aivie.
Aivie
February 24, 2018 @ 10:10
Hi Anita, Asafoetida heet in het Nederlands, duivelsdrek. Het is verkrijgbaar in de Indonesische, Surinaamse, Indiase, Turkse en Marokkaanse winkels. Ik gebruik niet de verse asafoetida,omdat het vreselijk sterk ruikt. De gedroogde vorm is prettiger en smaakt en ruikt niet in je gerecht.