Bieten hummus

Van origine wordt hummus van kikkererwten gemaakt. Maar aangezien ik altijd op zoek ben naar gezondere en bewustere gerechten, heb ik gekookte  bieten toegevoegd aan dit gerecht. Weer een heerlijke ontdekking en zo eten de niet-groenten liefhebbers, toch ongemerkt groenten.  En niet te vergeten, bieten bevatten o.a. veel anti-oxidanten en ijzer!

author Door Aivie

Lijnzaadcrackers (veganistisch)

Lijnzaadcrackers zijn simpel te bereiden en erg gezond. Het mooie aan deze versie is dat het gerecht helemaal vrij is van dierlijke ingrediënten. Je kunt de zaden naar eigen inzicht variëren. De basis voor deze crackers vormen de gebroken lijnzaden. Lijnzaad bevat slijmstof, waardoor de gebroken zaadjes met toevoeging van vocht gemakkelijk kunnen hechten aan andere ingrediënten in een gerecht. Hierdoor is er geen bloem of ander meel nodig om de crackers krokant te bakken. Dit gerecht kun je door toevoeging van kruiden, naar eigen smaak blijven variëren.

author Door Aivie

Gegrild lamsvlees (inclusief kip versie)

Dit gerecht is zeer eenvoudig te bereiden en valt altijd goed in de smaak. Het belangrijkste is dat de kwaliteit van het vlees goed is. Vaak proeft lams- of schapenvlees naar de schaap. Dat heeft te maken met de wijze waarop het dier geslacht wordt en ook de wijze waarop je het vlees schoonmaakt en wast. Zie in de stappen de tips, om ervoor te zorgen dat het vlees geen nasmaak krijgt. 

author Door Aivie

Broccoli broodjes (inclusief de veganistische variant)

Ik houd erg graag van koolhydraatarme gerechten.  En vooral als de gerechten snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Ik ben geïnspireerd geraakt door een recept dat ik gezien en ik heb er mijn eigen variant op gemaakt. Het is een simpel maar overheerlijk gerecht. Je kunt als maaltijd of snack serveren. En qua smaak kun je naar eigen inzicht variëren met de kruiden die je eraan toevoegt.

author Door Aivie

Kalkoen (slowcooked)

Een keer per jaar verschijnt er bij mij een kalkoen als feestgerecht op tafel. Dat is rond de feestdagen in de maand december. De voorbereiding neemt wat tijd in beslag, maar de bereiding is simpel. Kies voor slowcooken, zo blijft het vlees sappig en gebruik bij de kalkoen altijd wat extra vet. Kalkoen is van nature droog en is daarom juist weer een goede keuze als je opzoek bent naar een magere vleessoort. Maar wie maalt daarom gedurende de gezelligste periode van het jaar! 

author Door Aivie

Veganistische appeltaart

Een echt Hollandse taart is de appeltaart. Deze taart kent veel verschillende recepten. Dit is mijn veganistische versie.

author Door Aivie

Surinaams Javaanse kip

De Javaanse kip uit de Surinaamse keuken is een heerlijk gerecht. Met alle ingrediënten in huis, is dit gerecht zo op tafel. Een voordeel is dat van dit gerecht is dat je het een dag van te voren kunt maken. Omdat dan de smaken van de kruiden er nog beter intrekken.Dit is de wijze waarop ik het klaarmaak.

author Door Aivie

Eieren met wit maanzaad

Trek in iets smakelijks, maar wil je niet al te lang in de keuken staan? Dat kan!
Ik heb standaard veel verschillende kruiden in mijn keukenkast staan en is het een kwestie van creativiteit om snel iets simpels en zo bewust mogelijk te maken. Zo creeer je steeds weer een nieuw gerecht.

author Door Aivie

Geroosterde kip met Indiase masala-mix

Ik ben dol op gemakkelijke, gezonde en zeer smaakvolle gerechten!
Ik marineer mijn vis, vlees of groenten zelden op dezelfde wijze. Daar ben ik te creatief en te eigenwijs voor.
Zo ben ik op het idee gekomen om dit heerlijk gerecht te maken. Een mix van reguliere Indiase kruiden, gemixt met nog wat niet-reguliere Indiase kruiden hebben geleid tot een gerecht, die ik intussen al 2 keer heb klaargemaakt. En ik zal het zeker vaker bereiden.

author Door Aivie

Cubaans gemarineerde gans slowcooken

Lekker en simpel koken, noem ik slowcooken. Het langzaam garen van gerechten heeft iets magisch. Het mooie van deze manier van koken, is dat de sappe, structuur en smaken goed behouden blijven.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016