Langzaam gegaarde kalkoendijen (Slowcooking)

Ik houd van lekkere gerechten, die vooral gemakkelijk te bereiden zijn. Dit is een van mijn favoriete ovengerechten. Met een goede voorbereiding heb je een heerlijke maaltijd op tafel, zonder uren in de keuken te staan. 

author Door Aivie

Keto gember cake

Als je van gember houdt, dan moet je deze cake zeker bereiden! Gebruik verse gember en houd je van een pittige smaak, zorg er dan ook voor dat je de kleine gemberwortels gebruikt. Die zijn zijn krachtiger van smaak. Persoonlijk heeft die soort ook mijn voorkeur. 

author Door Aivie

Munt-koriander chutney (Podina ke Chutney)

Dit is een heerlijke frisse chutney. Ik eet deze chutney niet alleen met een snack, maar ook bij een vegetarische maaltijd. Deze chutney smaakt het lekkerst als het vers is bereid.

author Door Aivie

Samosa vullingen

Samosa is een een Indiase snack. Ik heb heel lang geleden in India de samosa voor het eerst gegeten met een vulling van paneer (jonge kaas) en cashewnoten. Ik vergeet dat moment nooit meer. Wat en geweldige combinatie e al de kruiden door de vulling heen maken het af! De vullingen verschillen per persoon en ook per streek. Zie mijn tips onderaan het recept. De indiase samosa verschilt in smaak met die van de Surinaamse. Stiekem vind ik de Indiase versie met de verschillende vullingen het lekkerst. 

author Door Aivie

Keto mahanbhog van kokosmeel (offerspijs)

Dit is mijn keto versie van de traditionele versie van de mahanbhog. Van origine wordt dit gerecht met bloem of griesmeel bereid en geraffineerde suikers. Kokosbloem is zachter van smaak en laat een hele fijne bite achter. Het recept bevat nog geen 12 gram koolhydraten. Per persoon zit je op een vierde of de helft.

author Door Aivie

Courgette crackers (inclusief de veganistische versie)

In mijn zoektocht naar koolhydraatarme gerechten heb ik dit recept bedacht en uitgeprobeerd.  Naast de lijnzaadcrackers, zijn deze crackers een heerlijke variant van de vegetarische en koolhydraatarme crackers. Deze cracker bevat naar verhouding evenveel zaden en noten als groenten. Een mooi vezelrijk, en zeer koolhydraatarm gerecht! 

author Door Aivie

Keto Kentucky fried chicken

Wie is er niet dol op, de Amerikaanse Kentucky fried chicken! Echter ben ik toch steeds op zoek naar de koolhydraatarme versies van al dit soort gerechten. Zo heb ik de paneermeel van brood, vervangen door lijnzaadmeel. Even anders, maar net zo lekker! 

author Door Aivie

Chinese tayer (Taro) met geelwortel

Ben je op zoek naar eenvoudige, snelle en smaakvolle gerechten voor bij de roti? Dan is dit er 1 die niet mag ontbreken.

author Door Aivie

Kip gehaktbrood

Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood. 

author Door Aivie

Gebakken lams in Kerala masala

Dit gerecht heb ik de allereerste keer in Pattaya (Thailand) gegeten. In het centrum van Pattaya bevinden zich ontzettend veel Indiase restaurants. In de 5 dagen dat ik in Pattaya verbleef heb ik tot 3 keer toe dit gerecht gegeten! Als snack met een lekker drankje, maar ook gewoon als hoofdgerecht bij de lunch of het diner. Het aantal ingrediënten kan je afschrikken om dit recept uit te proberen. Je kunt dit gerecht daarom het best in 2 fasen bereiden. Kook eerst je vlees van (bijvoorbeeld een avond van te voren of in de ochtend) en ga dan later op de dag het gerecht bereiden.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016