Een echt Hollandse taart is de appeltaart. Deze taart kent veel verschillende recepten. Dit is mijn veganistische versie.
Een echt Hollandse taart is de appeltaart. Deze taart kent veel verschillende recepten. Dit is mijn veganistische versie.
Doe de gesneden blokjes appel in een kom met de citroensap en schep goed om.
Voeg de rozijnen, geschaafde amandelen, kaneelpoeder, (vanille)suikers toe en roer alles goed om. Laat de appelmix een half uurtje trekken. Blijf regelmatig de appelmix omroeren.
Zeef de bloem samen met de bakpoeder in een ruime kom.
Voeg de cacaoboter toe en kneed de boter en de bloem korrelig samen.
Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, totdat je met het deeg een bal kunt vormen.
Beboter de springvorm met wat cacaoboter en bestuif de bakblik met wat bloem.
Neem 3/4 deel van het deeg en druk deze in de bakblik op de bodem en randen uit.
Laat de appelmix in een vergiet uitlekken.
Doe de uitgelekte appelmix in de bakblik en druk dit goed aan in de blik.
Vorm van de overgebleven deeg, dunne strengen en doe dit diagonaal over de appelmix in de blik. En druk dit licht aan.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
De de appeltaart in de oven en laat deze in 60-70 minuten goudbruin bakken.
Bestrooi de appeltaart eventueel nog met (kokosbloesem)suiker.