Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood.
Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood.
Mix alle ingrediënten, behalve de 10 gekookte eieren goed samen.
De bakblikken met boter invetten.
Verdeel de helft van de gehakt over de bodem van de 2 bakvormen. Druk dit goed aan.
Leg de gekookte eieren in het midden in de lengte tegen elkaar.
Verdeel vervolgens weer de helft van de overgebleven gehakt over de eieren. Druk alles goed aan.
Doe de bakblikken in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Bak de gehaktbroden in 45 minuten goudbruin af.
Laat het helemaal afkoelen en snijd het daarna in plakken van circa 1-2 cm.
Tip: de overgebleven plakken gehaktbrood per stuk in diepvrieszakjes inpakken en invriezen. Zo heb je weer voor een lange tijd een voorraad. Handig om mee te nemen als lunch of snack.