Moonglet is een veganistische Indiase omelet, waarbij diverse linzensoorten worden gebruikt. Veelal wordt de moonglet van mung bonen gemaakt. Ik heb echter een mix van linzen gebruikt. De omelet wordt in India als ontbijt genuttigd en is ook een bekend street food gerecht. Persoonlijk vind ik het best een stevig gerecht en eet ik het liever als lunch- of avondgerecht. Ik heb de moonglet zowel als een omelet in de pan, als in de oven bereid. Dit is mijn recept en ik heb met de mix van linzen en de eigen keuze van specerijen mijn moonglet versie hier beschreven en bereid. Voel je vrij om hierin je eigen variatie te kiezen. En wederom is dit een mooi koolhydraatarm en eiwitrijk gerecht.
Broccoli is ontzettend gezond en zou je volgens de wetenschap iedere dag wel mogen eten. Ik experimenteer graag en was op zoek naar een andere manier van de bereiding van de broccoli. Ik wilde dit gerecht als eerst als een stamppot gerecht maken, maar terwijl ik aan het prakken was, werd ik nog creatiever en bedacht de geprakte broccoli tot balletjes om te vormen. Dit gerecht staat nu wekelijks bij mij op het menu!
Ik heb mijn kalkoen op verschillende wijze gemarineerd en bereid. Dit is de variant waarbij het garen van de kalkoen, de meeste tijd inbeslag neemt. Ik heb de da kalkoen in 2 etappes bereid. De eerste dag 8 uren in de oven gedaan. Daarna op de tweede dag de resterende 4 uren verder gegaard en afgebakken. Er zijn 2 belangrijke regels bij dit recept: 1.minimaal 1,5 dag van te voren marineer je de kalkoen en 2. het slowcooken doe je minimaal 12 uur.
Brood is misschien wel een van de meest koolhydraatrijke producten en past dus absoluut niet in een koolhydraatarme levensstijl. De amandelmeel in dit gerecht bevat relatief gezien best veel koolhydraten, maar tientallen minder dan in gewoon brood.
In de tijd dat ik studeerde,was er op de Oude Gracht in Utrecht een Italiaanse pizza kraam. Gerund door een Italiaan. Hoe vaak ik daar niet van een heerlijk stuk pizza of een calzone heb genoten, weet ik niet meer. Maar dat de allerbeste pizzaboer was, dat weet ik zeker! Zoals jullie inmiddels weten ben ik overgestapt op koolhydraatarme gerechten. En heel af en toe heb ik een ontzettende trek in de pizza of de gevulde versie hiervan, de calzone. Dit recept is vooral vanwege de koolhydraatarme variant van het deeg, voor mij een favoriet. Voel je vrij om de vulling van de calzone nar eigen inzicht aan te passen. Het recept van het deeg is perfect!
Er zijn genoeg suikervrije en vooral koolhydratenarme toetjes te maken. Ik had nog wat aardbeien in de vriezer die ik in iets zoets wilde verwerken. Met nog een paar andere ingrediënten is dit nagerecht binnen 15 minuten gemaakt. Het opstijven van de mousse duurt het langst.
Wat doe je met een verse kokosnoot, behalve raspen en de melk ervan gebruiken in diverse gerechten. Ik had een kokosnoot liggen en wilde er een mooi Zuid Indiaas gerecht van maken. In de Zuid Indiase keuken wordt veel kokosmelk- of olie gebruikt n gerechten. In dit simpel gerecht gebruik je de gehele kokosnoot.
Zelfgemaakte en supersnelle gerechten zijn bij mij van harte welkom. Dit brood is binnen 10 minuten bereid. Heb je geen magnetron, dan staat onderaan het recept de bereiding uit de oven ook aangegeven.
Wie houdt er niet van een lekker koekje op zijn tijd? Ik vind het heerlijk om met een een lekkere kruidenthee op de bank te genieten van een koekje. En dit koekje is ook koolhydraatarm en past daarom perfect in een keto lifestyle.
Spareribs van het varken wordt het meest gegeten. Dat spareribs ook van het lam bestaat, is niet zo bekend. Het is niet overal verkrijgbaar en is ook een stuk duurder dan die van het varken. Je kunt dit stuk vlees bij de meeste Islamitische slagers kopen. En anders is bestellen bij een goed gesorteerde slager uiteraard ook een mogelijkheid.