Ik houd van lekkere gerechten, die vooral gemakkelijk te bereiden zijn. Dit is een van mijn favoriete ovengerechten. Met een goede voorbereiding heb je een heerlijke maaltijd op tafel, zonder uren in de keuken te staan.
Ik houd van lekkere gerechten, die vooral gemakkelijk te bereiden zijn. Dit is een van mijn favoriete ovengerechten. Met een goede voorbereiding heb je een heerlijke maaltijd op tafel, zonder uren in de keuken te staan.
Was het vlees en laat het uitlekken in een vergiet.
Doe alle ingrediënten in een schaal.
Meng het goed samen en leg de dijen in de marinade in de schaal.
Dek het vlees eerst af met een stuk bakpapier en dan met aluminiumfolie. Zo voorkom je dat de folie in direct contact met vlees komt en daardoor giftige deeltjes in het vlees terechtkomen.
Laat het vlees minimaal 24 tot maximaal 48 uur in de koeling trekken.
Keer halverwege de tijd het vlees in de schaal om, zodat de andere kant van het vlees ook in de marinade ligt
Doe de dijen in een voorverwarmde oven op 100 graden 3-4 uur in de oven.
Verwijder daarna de aluminiumfolie en het bakpapier en bak de dijen nog op 180 graden in 10 a 15 minuten goudbruin af.
Vincent Dessers
December 20, 2020 @ 16:05
Hallo Aivie,
Hartelijk dank voor het recept!
Vraag: gaan de kalkoendijen met alle marinade in de oven?
Groet, Vincent
Aivie
December 27, 2020 @ 13:22
Ja met de marinade.
Groetjes
Aivie