Kip gehaktbrood

Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood. 

author Door Aivie

Bloemkool kaas-kippastei

Dit recept is geïnspireerd uit de Peruaanse keuken, waar de maispastei beroemd van is. Ik ben zelf geen liefhebber van mais. Ik ben dol op pasteien, maar omdat het vaak koolhydratenrijk is, bereid ik het niet zo vaak.  Ik heb daarom dit mooi koolhydratenarm pasteigerecht bedacht op basis van bloemkoolpuree. De basis, de bloemkoolpuree, is een constante factor in dit gerecht. De vulling kun je naar eigen smaak klaarmaken en variëren met groenten of andere vis-of vleessoorten. 

author Door Aivie

Kip kroketten

Kroketten zelf maken, smaken toch altijd het lekkerste. Dit recept heb ik heel lang geleden van een vriendin gekregen. En die heb ik weer aan mijn eigen smaak aangepast. 

author Door Aivie

Surinaams Javaanse nasi

Ben je op zoek naar een lekkere Surinaams Javaanse nasi, dan is dit recept voor jou. Het is simpel te bereiden. Het enige waar je op moet letten is dat de rijst niet plakkerig gekookt is. Gebruik daarom een droog korrelige rijstsoort als de basmati voor de nasi. Dan weet je zeker dat je nasi altijd goed lukt.

author Door Aivie

Pom (inclusief de vegetarische en bewuste variant)

Pom is een typisch Surinaams gerecht, die ik nog nooit elders in welke variant dan ook in een andere keuken ben tegengekomen. De pom wordt van een aardvrucht, tayer, bereid. Het is een bewerkelijk gerecht en daarom maak ik dit nooit in kleine hoeveelheden. In ieder geval het marineren van de tayer doe ik altijd minimaal 2 kilo tayer. Dit recept is van mijn moeder. De bewuste versie en de vegetarische variant zijn mijn variaties hierop. Pom is een gerecht dat op vele manieren wordt bereid, naar de smaak van maker. Ik houd ervan als mijn pom zoetzuur van smaak is en het mooie rode kleur heeft van de tomaten. En zeker niet heet (peper) is. 

author Door Aivie

Surinaams Javaanse kip

De Javaanse kip uit de Surinaamse keuken is een heerlijk gerecht. Met alle ingrediënten in huis, is dit gerecht zo op tafel. Een voordeel is dat van dit gerecht is dat je het een dag van te voren kunt maken. Omdat dan de smaken van de kruiden er nog beter intrekken.Dit is de wijze waarop ik het klaarmaak.

author Door Aivie

Geroosterde kip met Indiase masala-mix

Ik ben dol op gemakkelijke, gezonde en zeer smaakvolle gerechten!
Ik marineer mijn vis, vlees of groenten zelden op dezelfde wijze. Daar ben ik te creatief en te eigenwijs voor.
Zo ben ik op het idee gekomen om dit heerlijk gerecht te maken. Een mix van reguliere Indiase kruiden, gemixt met nog wat niet-reguliere Indiase kruiden hebben geleid tot een gerecht, die ik intussen al 2 keer heb klaargemaakt. En ik zal het zeker vaker bereiden.

author Door Aivie

Kipgehaktbrood (koolhydraatarm)

Gehaktbrood zijn er in vele variaties. Dit gerecht is zeer bewust en kan geheel vetvrij worden bereid. Dit gerecht kan van te voren bereid worden en op de dag van gebruik, kun je het afbakken.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016