Kalkoen 2020 (slowcooked)

Ik heb mijn kalkoen op verschillende wijze gemarineerd en bereid. Dit is de variant waarbij het garen van de kalkoen, de meeste tijd inbeslag neemt. Ik heb de da kalkoen in 2 etappes bereid. De eerste dag 8 uren in de oven gedaan. Daarna op de tweede dag de resterende 4 uren verder gegaard en afgebakken. Er zijn 2 belangrijke regels bij dit recept: 1.minimaal 1,5 dag van te voren marineer je de kalkoen en 2. het slowcooken doe je minimaal 12 uur.

author Door Aivie

Gegrilde lams spareribs

Spareribs van het varken wordt het meest gegeten. Dat spareribs ook van het lam bestaat, is niet zo bekend. Het is niet overal verkrijgbaar en is ook een stuk duurder dan die van het varken. Je kunt dit stuk vlees bij de meeste Islamitische slagers kopen. En anders is bestellen bij een goed gesorteerde slager uiteraard ook een mogelijkheid. 

author Door Aivie

Langzaam gegaarde kalkoendijen (Slowcooking)

Ik houd van lekkere gerechten, die vooral gemakkelijk te bereiden zijn. Dit is een van mijn favoriete ovengerechten. Met een goede voorbereiding heb je een heerlijke maaltijd op tafel, zonder uren in de keuken te staan. 

author Door Aivie

Keto Kentucky fried chicken

Wie is er niet dol op, de Amerikaanse Kentucky fried chicken! Echter ben ik toch steeds op zoek naar de koolhydraatarme versies van al dit soort gerechten. Zo heb ik de paneermeel van brood, vervangen door lijnzaadmeel. Even anders, maar net zo lekker! 

author Door Aivie

Kip gehaktbrood

Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood. 

author Door Aivie

Gebakken lams in Kerala masala

Dit gerecht heb ik de allereerste keer in Pattaya (Thailand) gegeten. In het centrum van Pattaya bevinden zich ontzettend veel Indiase restaurants. In de 5 dagen dat ik in Pattaya verbleef heb ik tot 3 keer toe dit gerecht gegeten! Als snack met een lekker drankje, maar ook gewoon als hoofdgerecht bij de lunch of het diner. Het aantal ingrediënten kan je afschrikken om dit recept uit te proberen. Je kunt dit gerecht daarom het best in 2 fasen bereiden. Kook eerst je vlees van (bijvoorbeeld een avond van te voren of in de ochtend) en ga dan later op de dag het gerecht bereiden.

author Door Aivie

Chinees gestoofde geiten- of eendenvlees

Ik maak mijn geitenvlees meestal op Indiase of Caribische wijze. En af en toe bereid ik het in de Surinaams Hindostaanse masala (kerrie). Maar ik was nu op zoek naar een andere smaak. Na wat speur- en denkwerk heb ik mijn eigen recept samengesteld. Het was spannend, omdat de vele bijzondere smaken van de verschillende ingrediënten, uiteraard, samen goed moesten smaken. Het eindresultaat van  mijn gerecht: SUBLIEM! Een aanrader voor iedereen die graag iets anders durft te eten. En eet je geen geit dan is dit gerecht ook prima te bereiden met eendenvlees. 

author Door Aivie

Portobello kipburger

De portobello  is een van mijn favoriete paddenstoelen om te vullen. Maar je kunt het ook heel goed als een broodvervangers voor sommige broodrecepten gebruiken. Zo heb ik de portobello in plaats van bolletjes brood, als brood gebruikt. Het is een geweldige smaaksensatie! En ik heb de hamburger van kipgehakt gemaakt. Maar doe kun je uiteraard ook van andere vis- of vleessoorten maken of een mooie veganistische burger maken kan natuurlijk  ook.

author Door Aivie

Surinaamse kippenlever-maagjes sambel

Orgaanvlees wordt bijna in iedere keuken bereid en op vee verschillende wijzen. In Suriname is sambel bereid van kippenlever, -maagjes en ook -hartjes een delicatesse die op diverse wijze wordt bereid. Dit recept is van mij en is naar eigen smaak samengesteld. 

author Door Aivie

Gegrild lamsvlees (inclusief kip versie)

Dit gerecht is zeer eenvoudig te bereiden en valt altijd goed in de smaak. Het belangrijkste is dat de kwaliteit van het vlees goed is. Vaak proeft lams- of schapenvlees naar de schaap. Dat heeft te maken met de wijze waarop het dier geslacht wordt en ook de wijze waarop je het vlees schoonmaakt en wast. Zie in de stappen de tips, om ervoor te zorgen dat het vlees geen nasmaak krijgt. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016