Veganistische bananencake met rode kersen

Dit is mijn versie van de bananencake. Ik heb er heerlijke grote ontpitte diepvries kersen ingedaan. De lichtzurige smaak van de kersen smaakt lekker verfrissend bij het zoete van de banaan. Voel je vrij om de fruitsoort die je gebruikt aan te passen in dit recept. Hetzelfde geld voor de zaden. De basis voor het deeg bestaat uit de verschillende meelsoorten, hoeveelheid bananen, kokosolie en de amandelmelk. De rest kun je naar eigen inzicht aanpassen.

author Door Aivie

Koolhydratenarm brood

Een super gemakkelijk recept en koolhydratenarm. Met een paar ingrediënten en eventueel kruiden naar smaak, tover je dit brood in een uurtje op tafel.

author Door Aivie

Goedangang of Gudangang

Een van de simpelste en lekkerste kokosgerechte vind ik de Javaans-Surinaamse gudangang. Met een paar ingrediënten heb je een heerlijk bijgerecht dat vooral goed smaakt bij gestoomde of geblancheerde groenten. Het recept bevat tevens de vegetarische versie.

author Door Aivie

Courgette kofta’s in tomatencurry

Kofta’s zijn balletjes die worden gemaakt van groenten, paneer (jonge kaas), vis of vlees of een combinatie daarvan. De groenten- en paneer kofta’s zijn mijn favoriet. Dit gerecht kan je gerust van te voren bereiden, zodat de kruiden van de curry beter in de kofta’s trekken. Dit gerecht is redelijk vetarm. Alleen de kofta’s worden gefrituurd. En indien je de goede meelsoorten gebruikt, maak je hier een mooi koolhydratenarm gerecht van.

author Door Aivie

Paneer in kokosmelk

Weer een mooi Zuid Indiaas gerecht, zonder dat het een ingewikkelde exercitie wordt om dit heerlijk gerecht te bereiden. Een paneergerecht mag eigenlijk niet ontbreken op een Indiaas menu. Geniet hiervan! 

author Door Aivie

Chili-kokos paneer met knoflookstengels

Hier kun je mij voor wakker maken, paneer gerechten! Paneer is jonge kaas en zeer eenvoudig te bereiden. Zie het recept bij de bestanden. Tip: ik maak de paneer van te voren en vries het in. Dan kun je in een korte tijd een heerlijk gerecht bereiden. Dit recept is geïnspireerd op het gebruik van het Indiase laurierblad. Voor meer informatie lees de blog over de verschillende soorten laurierblad.

author Door Aivie

Mahanbhog (bewuste versie)

Mahanbhog is een van de bekendste offerspijzen die door de hindostanen wordt bereid. Ik heb er een bewuste versie van gemaakt. Ik heb hierbij gelet op de koolhydraten , goede suikers en goede vetten. In deze versie heb ik de patentbloem of griesmeel vervangen door kokosbloem en amandelmeel. En de ghee kun je vervangen door kokosolie, zodat je een vegan versie van de mahanbhog krijgt.

author Door Aivie

Sri Lankaanse viscurry

Geïnspireerd door de Sri Lankaanse keuken heb ik dit gerecht bedacht. Deze viscurry bevat 18 ingredienten. Neem de tijd om alle ingrediënten eerst klaar te zetten en dan te gaan koken. Een gerecht dat ook een dag van te voren klaargemaakt kan worden.

author Door Aivie

Bakkeljauw in tomaat

In de Surinaamse keuken is dit een zeer bekend gerecht dat zowel op brood, als met gekookte bananen, cassave, Chinese tajer of witte rijst wordt gegeten.

author Door Aivie

Kouseband met oerdi en geraspte kokos

Kouseband kun je op heel veel verschillende manieren bereiden en is tegenwoordig in bijna alle supermarkten verkrijgbaar. Dit is een Ayurvedisch gerecht, waarbij er geen uien en knoflook is toegevoegd aan het gerecht.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016