Geïnspireerd door de mooie zongerijpte ingrediënten en kruiden uit Spanje, heb ik dit gerecht volgens eigen recept bereid.
Geïnspireerd door de mooie zongerijpte ingrediënten en kruiden uit Spanje, heb ik dit gerecht volgens eigen recept bereid.
Was de kip. Neem hiervoor een grote kom waar de kip goed in past.
Doe de kip in de kom en wrijf er een flinke scheut azijn door.
Vul de kom nu met genoeg koud water en ‘baadt’ de kip in het azijnwater. Wrijf goed met je handen zowel aan de buiten- als binnenkant van de kip.
Spoel vervolgens de kip goed af door de kip 3 keer in schoon koud water te ‘baden’.
Laat de kip in een vergiet uitlekken.
Maal de witte peperkorrels in een molen of vijzel fijn. Gebruik liever geen kant en klare gemalen witte peper, omdat deze minder sterk en aromatisch van smaak is.
Mix alle droge ingrediënten met elkaar (zout, paprikapoeder’s en witte peper).
Wrijf de droge ingrediënten goed in het vlees.
Doe op de bodem van de ovenschaal eerst de helft van de gesneden en gehakte ingrediënten.
Leg vervolgens de kip hierop en doe hier nu het resterend deel van de gesneden ingrediënten erover.
Neem een stuk bakpapier en leg deze over de kip in de ovenschaal.
Vervolgens de schaal goed bedekken met aluminiumfolie. Er mag geen opening zijn. Dit omdat gedurende het slowcooken de warmte in de schaal blijft en daar door de kip goed gaart en alle kruiden langzaam hun smaak en aroma aan het vlees afgeven.
Doe de kip gedurende 3 in oven op 100 graden.
Open na 3 uur de oven, haal alle folie en het bakpapier eraf.
Indien er erg veel vocht in de ovenschaal is, giet deze dan af.
Zet intussen de oven hoger op 160 graden.
Bak de kip in 20 a 30 minuten goudbruin af.
Serveer de kip met een heerlijke frisse salade of gestoomde groene groenten en of wat rijst.