Wie is er niet dol op, de Amerikaanse Kentucky fried chicken! Echter ben ik toch steeds op zoek naar de koolhydraatarme versies van al dit soort gerechten. Zo heb ik de paneermeel van brood, vervangen door lijnzaadmeel. Even anders, maar net zo lekker!
In de zoektocht naar koolhydraatarme broodvervangers, kwam ik op het idee op aubergine schijven te paneren met lijnzaadmeel en in de oven te roosteren. Een heerlijk alternatief. Let echter op bij de hoeveelheid hiervan. Aubergines bevatten relatief veel koolhydraten (per 100 gram 3 gram koolhydraten). En je eet al gauw een ons of 2 per portie. Dat zijn dan al gauw 6 gram koolhydraten. Zeker als je net start met de keto-lifestyle en je maximaal 20 gram koolhydraten per dan mag hebben.
Oopsies zijn heerlijke luchtige broodvervangers en passen daardoor uitstekend in een koolhydraatarme leefstijl, zoals Keto. Je kunt ze gemakkelijk invriezen en beleggen naar eigen keus.
Deze snack is door iedereen te maken en te combineren met allerlei kaassoorten. De crackers ‘cracken’ beter en zijn lekkerder als je ze na 2 a 3 dagen eet.
Ben je op zoek naar eenvoudige, snelle en smaakvolle gerechten voor bij de roti? Dan is dit er 1 die niet mag ontbreken.
Teroi of vleugelkomkommer, behoort tot de familie van de komkommerplanten. Dit gerecht is zeer eenvoudig te bereiden. Ik maak het vaak als bijgerecht bij de roti.
Ik was op zoek naar snelle en lekkere gerechten voor een borrel thuis met goede vrienden. Ik had weinig tijd voor de voorbereiding. En in tijdnood denk ik altijd aan gerechten die snel de oven in kunnen zonder al te veel te hoeven doen. En zie hier weer een mooi en lekker gerecht.
Ik ben dol op snelle gerechten uit de oven. Je hebt er geen omkijken naar en met wat ingrediënten zet ik met dit gerecht een heerlijk gerecht op tafel.
De meeste recepten ontstaan uit de ingrediënten die je gewoon in huis hebt. Zo stonden in mijn fruitschaal een paar avocado’s te rijpen. Avocado’s met roomkaas en een paar lekkere kruiden en je hebt een heerlijke dipsaus voor bij de rauwkost. De dipsaus is in de koelkast een 1 tot 2 weken houdbaar, mits goed afgesloten en gekoeld bewaard.
Gehaktbrood is altijd lekker en je kunt op ieder moment van de dag eten. De bereiding is simpel en redelijk snel. Dit is mijn recept van een mooi en vooral lekkere gehaktbrood.