Oopsies zijn heerlijke luchtige broodvervangers en passen daardoor uitstekend in een koolhydraatarme leefstijl, zoals Keto. Je kunt ze gemakkelijk invriezen en beleggen naar eigen keus.
Oopsies zijn heerlijke luchtige broodvervangers en passen daardoor uitstekend in een koolhydraatarme leefstijl, zoals Keto. Je kunt ze gemakkelijk invriezen en beleggen naar eigen keus.
Splits de eieren en doe het eigeel en eiwit in 2 aparte kommen.
Kluts de eiwitten met een mixer op de hoogste stand helemaal luchtig.
Zet de geklutste eiwit apart weg.
Voeg in de kom met eigeel alle ingrediënten toe en mix alles even kort samen.
Voeg nu de helft van het eiwit aan het eigeel. En spatel het eiwit rustig door het eigeel.
Als het eerste deel van de eiwit goed is door gespateld in de eigeel mix, voeg je de andere helft toe.
Spatel alles nu goed samen.
Doe op een bakblik een stuk bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet met een scheplepel steeds een flinke schep op het bakpapier.
Maak 8 tot 12 oopsies.
Doe de oopsies in de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin af in de oven.
Laat de oopsies goed afkoelen en verwijder ze dan voorzichtig van het bakpapier.
Bewaar de oopsies in de koelkast of vriezer.
Serveer de oopsies met beleg naar keuze.
Tip: de oopsies zijn uitermate geschikt als hamburgerbroodjes.
Sandra
September 28, 2019 @ 15:26
Ik ga dit uitproberen.
Groet Sandra 😉
Aivie
October 2, 2019 @ 11:05
Succes!