Kokos-koriander chutney

Dit is een heerlijke frisse en romige chutney. Ik eet deze chutney niet alleen met een snack, maar ook bij een vegetarische maaltijd. Deze chutney smaakt het lekkerst als het vers is bereid. 

author Door Aivie

Samosa vullingen

Samosa is een een Indiase snack. Ik heb heel lang geleden in India de samosa voor het eerst gegeten met een vulling van paneer (jonge kaas) en cashewnoten. Ik vergeet dat moment nooit meer. Wat en geweldige combinatie e al de kruiden door de vulling heen maken het af! De vullingen verschillen per persoon en ook per streek. Zie mijn tips onderaan het recept. De indiase samosa verschilt in smaak met die van de Surinaamse. Stiekem vind ik de Indiase versie met de verschillende vullingen het lekkerst. 

author Door Aivie

Keto samosa’s (deeg)

Minimaal één keer per jaar maak ik deze snack. Meestal is dat op Divali, het Hindoeïstisch Lichtjesfeest. Op deze dag wordt er vegetarisch gegeten en is de vulling die ik kies, paneer of alleen groenten. De vulling an ook uit vlees bestaan. Gebruik dan liever gehakt. De recepten voor de vulling en de chutney’s kun je apart terugvinden op de website.

author Door Aivie

Keto kokos-amandel burfi

Ben je op zoek naar een smakelijk en snel te bereiden zoete snack, dan is dit Indiaas gerecht een aanrader. 

author Door Aivie

Keto mahanbhog van kokosmeel (offerspijs)

Dit is mijn keto versie van de traditionele versie van de mahanbhog. Van origine wordt dit gerecht met bloem of griesmeel bereid en geraffineerde suikers. Kokosbloem is zachter van smaak en laat een hele fijne bite achter. Het recept bevat nog geen 12 gram koolhydraten. Per persoon zit je op een vierde of de helft.

author Door Aivie

Courgette crackers (inclusief de veganistische versie)

In mijn zoektocht naar koolhydraatarme gerechten heb ik dit recept bedacht en uitgeprobeerd.  Naast de lijnzaadcrackers, zijn deze crackers een heerlijke variant van de vegetarische en koolhydraatarme crackers. Deze cracker bevat naar verhouding evenveel zaden en noten als groenten. Een mooi vezelrijk, en zeer koolhydraatarm gerecht! 

author Door Aivie

Pittige mini hamburgers

Ook altijd op zoek naar een goed recept voor een gezonde hamburger? Ik wil toch altijd iets door het gehakt doen, waardoor ik behalve de eiwitten van het vlees, ook andere vitaminen en mineralen van groenten kan eten. In dit recept heb ik diepvries boerenkool gebruikt. Ik ben geen fab van boerenkool, maar zo proef je het niet en smaakt het vooral ontzettend lekker. 

author Door Aivie

Aubergine frieten

Omdat de lekkerste frieten nog steeds van de aardappel zijn, maar we steeds bewustere op onze voeding letten, zijn er inmiddels mooie friet vervangers bedacht. Op deze website vind je ook de wortel frieten. Ik heb in het recept aan het eind ook een veganistisch  tip meegegeven voor dit recept.

author Door Aivie

Gebakken champignons in roomboter

Met slecht 4 ingrediënten heb je dit super lekker gerecht op tafel met deze groenten! Champignons zijn gezond, omdat ze calorie- en vetarm zijn en rijk aan mineralen, vitaminen en vezels. HIerdoor  past de champignon heel goed in een dieet om af te vallen. Verder zijn champignons een belangrijke bron van vitaminen B2, B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. De champignon bevat heel veel antioxidanten en mineralen en die heeft ons lichaam hard nodig voor een goede gezondheid. 

author Door Aivie

Eierwraps

Hoe minder koolhydraten per gerecht, des te blijer wordt ons lichaam. Daarom zijn deze eierwraps een uitstekend alternatief voor de reguliere wraps. Deze wraps kunnen 2-3 weken in de koelkast bewaard worden. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016