Teroi of vleugelkomkommer, behoort tot de familie van de komkommerplanten. Dit gerecht is zeer eenvoudig te bereiden. Ik maak het vaak als bijgerecht bij de roti.
Teroi of vleugelkomkommer, behoort tot de familie van de komkommerplanten. Dit gerecht is zeer eenvoudig te bereiden. Ik maak het vaak als bijgerecht bij de roti.
Snijd de toppen van de teroi eraf.
Schil de teroi met een aardappelmes. Je schilt het net als een komkommer.
Spoel de teroi in zijn geheel goed onder de koude kraan en laat het uitlekken in een vergiet.
Halveer de teroi in de lengte en snijd de teroi in halve of kwart ringen van circa 1,5 cm.
Was de tomaten goed af en snijd in kleine blokjes.
Doe in een ruime pan de olijfolie.
Fruit de uien hierin goudbruin.
Voeg de gemalen knoflook toe en roer het kort samen. Voeg nu alle overige ingredienten toe, behalve de kokosolie.
Laat de teroi op middelmatig vuur in circa 30 minuten gaar koken.
Blijf regelmatig roeren.
Als de teroi gaar is en het vocht voor 1/3 deel is verdampt, voeg je de kokosolie toe. Haal de pan van het vuur.
Serveer de teroi met een roti naar keuze.
Tip: je kunt het vocht van de teroi verder laten verdampen naar eigen inzicht en smaak.
Rashni
August 2, 2019 @ 16:15
Gebruikt u geen zwarte peper enzo ?
Aivie
September 28, 2019 @ 08:17
Nee dat is niet nodig. Je belangrijkste smaakmaker is de kokosolie. Maar voel je vrij om andere kruiden naar inzicht te gebruiken.