Kalkoen 2020 (slowcooked)

Ik heb mijn kalkoen op verschillende wijze gemarineerd en bereid. Dit is de variant waarbij het garen van de kalkoen, de meeste tijd inbeslag neemt. Ik heb de da kalkoen in 2 etappes bereid. De eerste dag 8 uren in de oven gedaan. Daarna op de tweede dag de resterende 4 uren verder gegaard en afgebakken. Er zijn 2 belangrijke regels bij dit recept: 1.minimaal 1,5 dag van te voren marineer je de kalkoen en 2. het slowcooken doe je minimaal 12 uur.

author Door Aivie

Keto foccacia brood

Brood is misschien wel een van de meest koolhydraatrijke producten en past dus absoluut niet in een koolhydraatarme levensstijl. De amandelmeel in dit gerecht bevat relatief gezien best veel koolhydraten, maar tientallen minder dan in gewoon brood. 

author Door Aivie

Calzone, gevulde KETO pizza

In de tijd dat ik studeerde,was er op de Oude Gracht in Utrecht een Italiaanse pizza kraam. Gerund door een Italiaan. Hoe vaak ik daar niet van een heerlijk stuk pizza of een calzone heb genoten, weet ik niet meer. Maar dat de allerbeste pizzaboer was, dat weet ik zeker! Zoals jullie inmiddels weten ben ik overgestapt op koolhydraatarme gerechten. En heel af en toe heb ik een ontzettende trek in de pizza of de gevulde versie hiervan, de calzone. Dit recept is vooral vanwege de koolhydraatarme variant van het deeg, voor mij een favoriet. Voel je vrij om de vulling van de calzone nar eigen inzicht aan te passen. Het recept van het deeg is perfect! 

author Door Aivie

Koolhydratenarme aardbeien mousse

Er zijn genoeg suikervrije en vooral koolhydratenarme toetjes te maken. Ik had nog wat aardbeien in de vriezer die ik in iets zoets wilde verwerken. Met nog een paar andere ingrediënten is dit nagerecht binnen 15 minuten gemaakt. Het opstijven  van de mousse duurt het langst.

author Door Aivie

Mozzarella wraps

Hoe minder koolhydraten, hoe blijer ik word van een gerecht! Dit gerecht is erg simpel, maar heeft een paar kneepjes waar je op moet letten, als je de wraps gaat bakken. De warps kunnen zowel met een hartige als zoete vulling worden gegeten. 

author Door Aivie

Eksi kuku (Surinaamse eiercake)

Dit is een van de lekkerste Surinaamse cakes die met niet al te veel ingrediënten te bereiden is. Het lastige van deze cake is dat als je er niet de tijd voor neemt, in de haastigheid het beslag niet luchtig genoeg is en of de boter er niet goed doorheen wordt gespateld. Lees daarom dit recept eerst rustig door en volg dan stap voor stap de aanwijzingen. En zorg ervoor dat je de tijd neemt om de cake te maken en niet denkt dit even snel tussendoor te doen, als je het voor de eerste keer gaat bereiden. 

author Door Aivie

Kokosnoot-yoghurt chutney

Mijn gerechten bedenk ik vaak op basis van de ingrediënten die ik in huis heb. Dit gerecht heb ik  gecreëerd op basis van Griekse yoghurt en verse stukken kokosnoot. De kokosnoot bevat ontzettend veel geneeskrachtige werkingen, die wetenschappelijk zijn onderbouwd. Een reden te meer om zo vaak als kan, deze vrucht te nuttigen. Dit gerecht kan als bijgerecht genuttigd worden bij een warme maaltijd, maar is ook prima bij een goede snack te nuttigen.

author Door Aivie

Geroosterde gebakken kokosnoot

Wat doe je met een verse kokosnoot, behalve raspen en de melk ervan gebruiken in diverse gerechten. Ik had een kokosnoot liggen en wilde er een mooi Zuid Indiaas gerecht van maken.  In de Zuid Indiase keuken wordt veel kokosmelk- of olie gebruikt n gerechten. In dit simpel gerecht gebruik je de gehele kokosnoot. 

author Door Aivie

Gember-zwarte peper kip (adrak gol mirch murg)

Verandering van spijs doet eten is het gezegde en met dit gerecht wordt dit nogmaals bevestigd. Kruiden zijn een grote bron van goede werkzame stoffen in ons lijf.  Zo heeft gember onder andere  een grote ontstekingsremmende werking. En zwarte peper bevat piperine en blijkt ook een goed middel bij verkoudheid en een zere keel te zijn. Kortom dit gerecht bevat samen met nog andere kruiden een mooi voedzaam gerecht in een gevarieerde maaltijd.

author Door Aivie

Gebakken bloemkool (Ayurvedisch)

Kruiden en groenten zijn een ontzettende lekkere combinatie. En met een goede olie maak je de meest fantastische groente gerechten. Dit bloemkool gerecht is zonder knoflook en uien bereid en is daarmee een prachtig Ayurvedisch gerecht. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016