Daal, (Indiase) linzensoep

Daal of linzensoep, de curry die in heel veel streken en gebieden als standaard gerecht wordt geserveerd. Het is een gerecht dat met weinig ingrediënten, vele monden kan vullen. Hoe armer de mensen, hoe dunner de soep. En hoe welvarender de mensen, hoe dikker en gevulder de daal is. Ik heb een paar tips gegeven waarbij je zelf kunt bepalen hoe je de daal wilt bereiden en eten. Er zijn heel veel soorten linzen. De een wat gezonder dan de ander. Dit gerecht is met iedere linzen soort te bereiden.

author Door Aivie

Viadoe (vegetarisch inclusief de veganistische versie)

Hierbij dan eindelijk mijn recept voor de viadoe. Deze cake wordt door iedereen toch net wat anders bereid. Dit is mijn versie en is een favoriet gerecht in mijn familie en vriendenkring. Lees het recept goed door en ik hoop dat de foto’s de bereiding verduidelijken. En bekijk ook  de video, waarin ik stap voor stap uitleg hoe je de viadoe maakt. Lukt het niet, stuur mij dan een berichtje voordat je aan de slag gaat. Het ziet er ingewikkelder en bewerkelijker uit dan het is. Neem je tijd als je dit voor de eerste keer gaat maken. Heel veel succes en maak je twist (jouw variatie)!

author Door Aivie

Biryani met groenten en of vlees

Dit is een fantastisch gerecht. Maar let op: zorg ervoor dat je de tijd hebt om het te bereiden. Het gerecht is bewerkelijk en er komen heel veel ingrediënten bij kijken. Lees het recept rustig door voordat je gaat koken. En zoals het bij de meeste Aziatische gerechten betreft, zet eerst alle ingrediënten klaar. Lees vervolgens het recept minimaal 1 keer goed door en ga dan pas aan de slag. Laat je niet afschrikken door de enorme hoeveelheid aan ingrediënten. Je kunt het voorbereiden, zodat je niet alles op 1 dag hoeft te doen. En als je het recept doorleest en je hebt nog vragen stuur mij even een berichtje.

author Door Aivie

Khara bhat (Griesmeelrijst)

Griesmeel wordt veelal in zoete gerechten gebruikt. Dit gerecht komt uit de Zuid Indiase keuken, waar het als ontbijtgerecht geserveerd wordt. Dit is mijn versie van dit super lekker gerecht. 

author Door Aivie

Amandelkoekjes

Wie houdt er niet van een lekker koekje op zijn tijd? Ik vind het heerlijk om met een een lekkere kruidenthee op de bank te genieten van een koekje. En dit koekje is ook koolhydraatarm en past daarom perfect in een keto lifestyle.

author Door Aivie

Koriander-knoflook pesto

Een paar maanden geleden had ik mooie verse Egyptische knoflook in een weckpot met arachide olie en verse chilipepers weggezet. Dat heb samen met verse koriander tot een pesto fijn gemalen. Ik gebruik deze pesto als marinade voor verschillende gerechten.

author Door Aivie

Citroen (of limoen) chutney

Deze prachtige chutney mag eigenlijk niet ontbreken in je voorraadkast. De lichte bitterheid van de citroen, met de zurige smaak en de kruiden die aan deze chutney zijn toegevoegd, vormen een ware smaaksensatie! De meeste mensen die bekend zijn met de chutney kennen het vooral van de limoen. Uiteraard kun je die ook gebruiken, maar er is echt een smaakverschil of je de chutney van limoen of citroen maakt. 

author Door Aivie

Portobello kipburger

De portobello  is een van mijn favoriete paddenstoelen om te vullen. Maar je kunt het ook heel goed als een broodvervangers voor sommige broodrecepten gebruiken. Zo heb ik de portobello in plaats van bolletjes brood, als brood gebruikt. Het is een geweldige smaaksensatie! En ik heb de hamburger van kipgehakt gemaakt. Maar doe kun je uiteraard ook van andere vis- of vleessoorten maken of een mooie veganistische burger maken kan natuurlijk  ook.

author Door Aivie

Tempeh met groenten in tamarinde saus

EEen van de meest gebruikte ingrediënten voor vleesvervangers, is tempeh. Tempeh wordt gemaakt van sojabonen. Door fermentatie van de gekookte sojabonen en met een Rhizopus schimmel, binden binden de sojabonen zich tot stevig, doch zacht stuk. Tempeh heeft een licht bittere smaak. Tempeh kan op ontzettende veel verschillende manieren bereid worden. Dit is mijn recept, waarin ik gebruik maak van tamarinde.

author Door Aivie

Teroi (vleugelkomkommer) met tomaten en kokoslie

Teroi of vleugelkomkommer, behoort tot de familie van de komkommerplanten. Dit gerecht is zeer eenvoudig te bereiden. Ik maak het vaak als bijgerecht bij de roti. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016