Brood is misschien wel een van de meest koolhydraatrijke producten en past dus absoluut niet in een koolhydraatarme levensstijl. De amandelmeel in dit gerecht bevat relatief gezien best veel koolhydraten, maar tientallen minder dan in gewoon brood.
Brood is misschien wel een van de meest koolhydraatrijke producten en past dus absoluut niet in een koolhydraatarme levensstijl. De amandelmeel in dit gerecht bevat relatief gezien best veel koolhydraten, maar tientallen minder dan in gewoon brood.
Smelt in de magnetron in 2 x 30 seconden de mozzarella en roomkaas.
Roer na iedere 30 seconden dit goed om.
Voeg de amandelmeel, geraspte citroenschil, bakpoeder, 3/4 deel van de olijven en ei toe en kneed goed samen.
Druk het deeg uit op de met (1 eetlepel) olijfolie ingesmeerde vel bakpapier.
Zorg voor een rechthoekige vorm.
Druk met 1 vinger kuiltjes in het deeg(zie foto).
Verdeel de resterende olijfolie over het brood.
Verdeel de resterende stukjes olijven over het brood.
Strooi vervolgens de verse rozemarijn bladeren over het brood.
Doe de focaccia brood in de voorverwarmde oven op 170 graden en bak in 15 a 20 minuten goudbruin af.