Welke keuken kent geen eigen variant van de pastei? Of het nu pie, bastilla of pastei wordt genoemd, de combinatie van een hartige of zoete vulling in een (krokante) deeg blijft heerlijk! Een van mijn favoriete pastei-soorten is de Surinaamse pastei. Ik ben hiermee opgegroeid. Als kind kan ik mij herinneren hoe mijn moeder met de tantes en vriendinnen steeds op zoek waren naar de beste vulling en het krokantste deeg. Uiteindelijk is dit het recept zoals ik die van mijn moeder heb geleerd. Een heerlijk gerecht uit de de Surinaamse keuken.
Usha Bihari
January 8, 2018 @ 22:02
Aivie, de hoeveelheid boter voor de deeg staat er niet bij….
Aivie
January 21, 2018 @ 11:29
Thx! Ik ga het direct erbij zetten. Liefs Aivie
Vandhana
April 11, 2018 @ 17:09
Hallo Avie,
Wat zijn de precieze hoeveelheden voor onderstaande ingedrienten?
1 zak diepvries doperwten (ontdooid)
1 grote pot wortelen (snijd de wortelen in stukjes)
1 blik maïskorrels (uitgelekt)
Akvast bedankt.
Aivie
April 21, 2018 @ 09:17
Hi Vadhana
1 zak diepvries doperwten is 450 gram
1 blik mais uitgelekt is 250 gram
1 grote pot wortelen is 680 gram
Groetjes Aivie
Nandani
July 1, 2019 @ 16:14
Hi hoe groot wordt de pastei ongeveer
Aivie
July 14, 2019 @ 11:08
Ongeveer een A4 blik (iets groter)
Groetjes Aivie
Mona
December 23, 2020 @ 11:36
Goedemiddag, hoeveel water gaat er Max in
Aivie
December 27, 2020 @ 13:20
2 dl (200 ml) water. Staat bij de ingredienten aangegeven.
Groetjes
Aivie