Bloemkool kaas-kippastei

Dit recept is geïnspireerd uit de Peruaanse keuken, waar de maispastei beroemd van is. Ik ben zelf geen liefhebber van mais. Ik ben dol op pasteien, maar omdat het vaak koolhydratenrijk is, bereid ik het niet zo vaak.  Ik heb daarom dit mooi koolhydratenarm pasteigerecht bedacht op basis van bloemkoolpuree. De basis, de bloemkoolpuree, is een constante factor in dit gerecht. De vulling kun je naar eigen smaak klaarmaken en variëren met groenten of andere vis-of vleessoorten. 

author Door Aivie

Surinaamse pastei (inclusief vegetarische variant)

Welke keuken kent geen eigen variant van de pastei? Of het nu pie, bastilla of pastei wordt genoemd, de combinatie van een hartige of zoete vulling in een (krokante) deeg blijft heerlijk! Een  van mijn favoriete pastei-soorten is de Surinaamse pastei. Ik ben hiermee opgegroeid. Als kind kan ik mij herinneren hoe mijn moeder met de tantes en vriendinnen steeds op  zoek waren naar de beste vulling en het krokantste deeg. Uiteindelijk is dit het recept zoals ik die van mijn moeder heb geleerd.  Een heerlijk gerecht uit de de Surinaamse keuken.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016