Een heerlijke snack uit de Surinaams-Hindostaanse keuken! Deze snack kun je ruim van te voren maken en ook lang n de vriezer bewaren. Erg gemakkelijk voor als je onverwachts visite krijgt of zelf trek hebt in een niet dagelijkse snack. Erg bewust is het niet, omdat de snack gefrituurd wordt. Maar de groenten en linzen bevatten goede vitaminen en mineralen en zo is er toch weer wat balans in het geheel te vinden,
Jiyani
September 30, 2020 @ 11:48
Weet u dat mungbonen niet hetzelfde is als urdi (oerdie)?
Dit zijn mungbonen.
https://www.google.com/search?q=mungbonen.
Mungbonen zijn groter dan urdibonen en groen van kleur, terwijl urdi meer neigt naar een zwarte kleur.
Uit mungbonen ontspruit taugé. Vaak zie je aan de taugé een groen kapje, dat is de opengebarste schil van de mungboon.
Urdi en mung zijn dus 2 verschillende soorten.
https://deveelzijdigelinze.wordpress.com/2014/03/15/urad-bonen-vigna-mungo/
Aivie
October 27, 2020 @ 10:07
Ja dat weet ik, maar in Suriname kennen we in de volksmond groene en zwarte oerdi.
Dank je wel voor je bericht.
Hartelijke groet,
Aivie