Geroosterde gebakken kokosnoot

Wat doe je met een verse kokosnoot, behalve raspen en de melk ervan gebruiken in diverse gerechten. Ik had een kokosnoot liggen en wilde er een mooi Zuid Indiaas gerecht van maken.  In de Zuid Indiase keuken wordt veel kokosmelk- of olie gebruikt n gerechten. In dit simpel gerecht gebruik je de gehele kokosnoot. 

author Door Aivie

Amandelkoekjes

Wie houdt er niet van een lekker koekje op zijn tijd? Ik vind het heerlijk om met een een lekkere kruidenthee op de bank te genieten van een koekje. En dit koekje is ook koolhydraatarm en past daarom perfect in een keto lifestyle.

author Door Aivie

Zuurkool chutney

De meeste chutney’s worden van fruitsoorten bereid. In mijn zoektocht naar een mooie keto-proof chutney, bedacht ik het van zuurkool te breiden. Het gerecht is simpel te bereiden en smaakt perfect bij andere gerechten of snacks. Ik eet mijn chutney graag op een koolhydraatarme cracker met en stuk kaas. 

author Door Aivie

Keto kokos-amandel burfi

Ben je op zoek naar een smakelijk en snel te bereiden zoete snack, dan is dit Indiaas gerecht een aanrader. 

author Door Aivie

Keto mahanbhog van kokosmeel (offerspijs)

Dit is mijn keto versie van de traditionele versie van de mahanbhog. Van origine wordt dit gerecht met bloem of griesmeel bereid en geraffineerde suikers. Kokosbloem is zachter van smaak en laat een hele fijne bite achter. Het recept bevat nog geen 12 gram koolhydraten. Per persoon zit je op een vierde of de helft.

author Door Aivie

Chinese tayer (Taro) met geelwortel

Ben je op zoek naar eenvoudige, snelle en smaakvolle gerechten voor bij de roti? Dan is dit er 1 die niet mag ontbreken.

author Door Aivie

Chinese tayer (taro) in kokosmelk, een Thais gerecht

De Chinese tayer of taro is een wortelknol, die wit, grijs of rozig bruin tot blauwpaars van kleur kan zijn. De knollen worden gekookt, geroosterd, gebakken en of gefrituurd. De jonge bladeren en bladstelen kunnen ook worden gekookt en gegeten. Dit recept heb ik zelf gecreëerd en het gerecht is geïnspireerd door de Thaise keuken.

author Door Aivie

Crunchy aloo (Knapperige aardappelen)

Heel vaak ontstaan bij mij gerechten, omdat ik ingrediënten en of producten in de (koel)kast heb staan. Zo is ook dit gerecht bedacht. Ik had 4 grote gekookte aardappelen in de koelkast en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het eindresultaat is subliem en dit gerecht bereid ik dan ook vaker in mijn keuken!

author Door Aivie

Veganistische mayonaise op basis van cashewnoten

Dit recept  is geïnspireerd door de Raw Food (ongekookt voedsel) keuken. Gebruik de rauwe noten volgens de aanwijzingen in het recept. Uiteraard kun je andere noten (para of pecan) gebruiken, maar persoonlijk vind ik de mayonaise op basis van cashewnoten het lekkerst. Voor het fijn malen van de noten wordt in de Raw Food keuken gebruik gemaakt van een krachtige blender. Mocht je deze niet in huis hebben, dan geef in je in het recept de tip, hoe je met een normale blender en staafmixer ook een mooie gladde saus kunt bereiden.

author Door Aivie

Bitawiri in kokosmelk, een Surinaamse groenten

Cestrum latifolium is de Latijnse benaming voor de bitawiri (bitterblad letterlijk vertaald). Deze groenten is vooral erg populair in de Surinaams-Creoolse keuken. De groente behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, aubergine, paprika etc. Bitawiri is bitter van smaak en bevat daardoor veel ijzer en anti-oxidanten. Ik eet deze groenten graag gestoomd of  heerlijk in kokosmelk bereid.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016