Moonglet (Indiase veganistische omelet)

Moonglet is een veganistische Indiase omelet, waarbij diverse linzensoorten worden gebruikt. Veelal wordt de moonglet van mung bonen gemaakt. Ik heb echter een mix van linzen gebruikt. De omelet wordt in India als ontbijt genuttigd en is ook een bekend street food gerecht.  Persoonlijk vind ik het best een stevig gerecht en eet ik het liever als lunch- of avondgerecht. Ik heb de moonglet zowel als een omelet in de pan, als in de oven bereid. Dit is mijn recept en ik heb met de mix van linzen en de eigen keuze van specerijen mijn moonglet versie hier beschreven en bereid.  Voel je vrij om hierin je eigen variatie te kiezen.  En wederom is dit een mooi koolhydraatarm en eiwitrijk gerecht.

author Door Aivie

Koolhydratenarme aardbeien mousse

Er zijn genoeg suikervrije en vooral koolhydratenarme toetjes te maken. Ik had nog wat aardbeien in de vriezer die ik in iets zoets wilde verwerken. Met nog een paar andere ingrediënten is dit nagerecht binnen 15 minuten gemaakt. Het opstijven  van de mousse duurt het langst.

author Door Aivie

Amandelkoekjes

Wie houdt er niet van een lekker koekje op zijn tijd? Ik vind het heerlijk om met een een lekkere kruidenthee op de bank te genieten van een koekje. En dit koekje is ook koolhydraatarm en past daarom perfect in een keto lifestyle.

author Door Aivie

Keto kokos-amandel burfi

Ben je op zoek naar een smakelijk en snel te bereiden zoete snack, dan is dit Indiaas gerecht een aanrader. 

author Door Aivie

Keto mahanbhog van kokosmeel (offerspijs)

Dit is mijn keto versie van de traditionele versie van de mahanbhog. Van origine wordt dit gerecht met bloem of griesmeel bereid en geraffineerde suikers. Kokosbloem is zachter van smaak en laat een hele fijne bite achter. Het recept bevat nog geen 12 gram koolhydraten. Per persoon zit je op een vierde of de helft.

author Door Aivie

Crunchy aloo (Knapperige aardappelen)

Heel vaak ontstaan bij mij gerechten, omdat ik ingrediënten en of producten in de (koel)kast heb staan. Zo is ook dit gerecht bedacht. Ik had 4 grote gekookte aardappelen in de koelkast en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het eindresultaat is subliem en dit gerecht bereid ik dan ook vaker in mijn keuken!

author Door Aivie

Okra op azijn

Ik zou sommige groenten wel iedere dag willen eten. Okra is er een van! Dit bijgerecht herinner ik van vroeger. Mijn moeder had altijd andere groenten dan alleen de komkommer op azijn staan. Zo had zij ook kouseband, sopropo (bitter melon) en okra heel vaak als zuurgoed als bijgerecht. Ik vind het heerlijk om bij het warm eten ook iets zuur als bijgerecht te eten. Maar ook op brood met hartig beleg smaken groenten op azijn heerlijk.

author Door Aivie

Lauki-paneer kofta in kokoscurry

Lauki (fles kalebas) behoort tot komkommerfamilie, net als de courgettes. Qua smaak vind ik persoonlijk de lauki weinig spannends hebben. Het heeft een. Licht bittere smaak en een stevige structuur na bereiding. Geïnspireerd door een gerecht gemaakt door mijn schoonzusje, heb ik deze prachtige lauki-paneer kofta in kokoscurry bereid. En dan smaakt de lauki veel lekkerder!

author Door Aivie

Gulab jamun gemaakt met melkpoeder

Dit is net als de rasmalai, ook een heerlijk Indiase zoetigheid. Ik maak het niet zo vaak, omdat het best tijdrovend is en je qua hoeveelheid het niet alleen op krijgt. Ik maak minimaal 3 keer de hoeveel van de aangegeven ingrediënten. Dan loont het de tijd en inzet om dit gerecht te maken. 

author Door Aivie

Kheer, Indiase rijstpudding

Kheer is de Indiase versie van de dessertrijst. Persoonlijk vind ik het door de kardemom en saffraan veel verfijnder smaken. Dit gerecht wordt ook als offerspijs gebruikt bij Hindoestaanse (religieuze) bijeenkomsten. Je kunt het gerecht 2 tot 3 dagen van te voren maken, wanneer je het als een dessert serveert.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016