Dit is een van de lekkerste Surinaamse cakes die met niet al te veel ingrediënten te bereiden is. Het lastige van deze cake is dat als je er niet de tijd voor neemt, in de haastigheid het beslag niet luchtig genoeg is en of de boter er niet goed doorheen wordt gespateld. Lees daarom dit recept eerst rustig door en volg dan stap voor stap de aanwijzingen. En zorg ervoor dat je de tijd neemt om de cake te maken en niet denkt dit even snel tussendoor te doen, als je het voor de eerste keer gaat bereiden.
Devi
May 21, 2020 @ 09:41
Beste Aivie, ik ben al moe van eksi koekoe. Mijn cake zakt altijd in het midden. Moeilijkste cake, zoveel verschillende soorten recepten. Het is wel de lekkerste cake……………..ik hoop dat het me ooit zal lukken om een mooie hoge eksi koekoe te bakken. Thanks voor jouw recept….
Aivie
June 6, 2020 @ 12:11
Hi Devi,
Ik herken je struggle. Ik heb dat lang geleden ook gehad. Dit recept is echt goed. Neem de tijd als jet het gaat maken. Lees het recept ook eerst goed door en zet alles klaar voordat je start. En ga dan pas aan de slag. Neem alle tijd en zet alle liefde erin, want dat is wat deze cake vooral van je vraagt. Liefs Aivie
Flory
May 22, 2020 @ 15:18
Hey Aivie,
Dank je wel dat je alles zo stapsgewijs heb uitgeschreven.
Ga dit opslaan en binnenkort maken
Groetjes
Flory
Aivie
June 6, 2020 @ 12:07
Heel veel succes. Liefs Aivie
Cindy
August 12, 2020 @ 20:50
Dag Aivie,
Ik wil morgen jouw Eksi kuku recept gaan proberen. Kun je nog even uitleggen wat er met kooktijd en gaartijd In dit specifieke recept bedoelt wordt?
Lieve groet, Cindy
Aivie
October 27, 2020 @ 10:27
Lieve Cindy,
Ik bedoel hetzelde.
Liefs Aivie
Cindy
September 5, 2020 @ 12:02
Beste Aivie,
Bedankt voor het delen van de heerlijke Recepten met de kneepjes erbij.
Heb nu net de eksi kuku gemaakt met 8 eieren, aangepast en afgemeten.
De eksi kuku zakt niet in het midden maar bij randen van het ronde bakblik.
Wat doe ik verkeerd?
Lieve groet en bij voorbaat dank voor reactie.
Aivie
October 27, 2020 @ 10:18
Lieve Cindy,
Zakt het echt in of is de cake daar gewoon wat lager?
Hoor het graag.
Liefs Aivie
Roshni
September 25, 2020 @ 22:01
Hallo Aivie, wat zijn de afmetingen van hey bakblik dat je voor deze cake hebt gebruikt?
Alvast bedankt!
Aivie
October 27, 2020 @ 10:11
Circa 18 bij 25 cm
Hartelijke groet,
Aivie
Shanta
September 28, 2020 @ 14:01
Hoi Aivie, het is mij nog nooit gelukt om de eksi koekoe te maken. Mijn beslag ziet er echt goed uit.
Na 5 minuten in de oven zie je dat de cake in het midden gezakt is. Wat doe ik fout dat de eksi koekoe zakt. Is het niet mogelijk om de gewichten van bloem en suiker in grammen te geven.
Aivie
October 27, 2020 @ 10:09
Hi Shanta,
Als ik de cake weer maak zal ik het afwegen en dan vermelden.
Hartelijke groet,
Aivie
Aryana
December 8, 2020 @ 17:30
Hi Aivie,
Dankjewel voor het recept!
Weet jij toevallig hoe je eksi kuku maakt met smaakjes? Bijvoorbeeld dawet smaak of bubblegum smaak? Groetjes Aryana
Aivie
December 27, 2020 @ 13:27
Hi Aryana,
Ja wat je doet is 2 a 3 theelpels essence van de smaakjes toevoegen aan het beslag. Doe dat tijdens het misxen van je eieren en suikers.
Succes groetjes Aivie
Aivie
August 21, 2021 @ 11:41
Hi Aryana,
Ja gedurende het mixen van de eieren voeg je de essences met het desbetreffende smaakje toe.
Lieve groet,
Aivie
Marijke
December 30, 2020 @ 01:01
Hoi Aivie,
Ik mis het stukje van de citroenschil.,wanneer mag ik die in doen.
Aivie
August 21, 2021 @ 11:39
Hi Marijke,
zodra je de eieren toevoegt. Ik zal het recept aanpassen.
Lieve Groet,
Aivie
Warcha
January 25, 2021 @ 21:55
Hoi, ik zou graag willen weten welke bloem jij gebruikt?
Groetjes Wars
Aivie
August 21, 2021 @ 11:38
Patent bloem van elk merk kun je gebruiken.
Lieve groet Aivie
Joyce
May 9, 2021 @ 10:46
Dag Aivie
Je heb een heldere uitleg. Graag het gewicht vermelden.
Chantal
July 14, 2021 @ 20:23
Vanmiddag gemaakt denk wel een half uur geklopt, kom in de wasbak met warm water en met de handmixer op turbostand (vond die overigens niet leuk hij stonk naar verbrand plastic) en nog ingezakt🙈 smaakt wel lekker overigens. Moest een recept hebben met veel eieren aangezien onze kippen veel leggen en ze wel een keer op moeten, zodoende dat ik hierop uit kwam. Volgende keer ga ik hem proberen op 170 graden en dan 40 min. Ipv 30, ik vermoedt dat die dan gelijkmatiger gaart en het hopelijk dan wel goed gaat, zijkanten zijn goed namelijk, alleen binnenin aan de onderkant een beetje klef, verder super luchtig geworden en erg lekker
Rike
August 14, 2021 @ 14:59
Beste Aivie,
Bedankt voor dit leuke recept! Heel duidelijk en mooi opgeschreven. Enige vraag die bij mij opkomt: Gebruik je Hetelucht of Boven-Onderwarmte? Bij 180°C Hetelucht ziet mijn cake er al vrij donker uit…
Alvast bedankt voor jouw reactie! En nog meer dank voor het recept!
Groet,
Rike
Aivie
August 21, 2021 @ 11:36
Ik heb een hete lucht oven.