Erwtensoep bereid met de groene linzen bevat veel koolhydraten. Voor mij een uitdaging om een koolhydraatarme versie te bereiden. Dat is prima gelukt! Het voordeel van deze versie is dat deze versie ook minder zwaar op de maag ligt.
Erwtensoep bereid met de groene linzen bevat veel koolhydraten. Voor mij een uitdaging om een koolhydraatarme versie te bereiden. Dat is prima gelukt! Het voordeel van deze versie is dat deze versie ook minder zwaar op de maag ligt.
Breng de soepkip blokjes samen met de bouillonpoeder of -tabletten in een pan met 1 liter water, aan de kook.Als de kip kookt, zet je het vuur lager.
Laat de kip circa 20 minuten op laag vuur verder koken.
Doe daarna het vuur uit en haal de kip uit de pan en zet apart weg. Let op:gooi het vocht (de kippenbouillon) niet weg!
Neem een ruime pan.
Doe de knolselderij, bleekselderij, prei, knoflook, madame jeanette peper, ui, selderij, peterselie, kervel, koriander, bloemkool en witte peper in de pan (de broccoli niet!).
Voeg hieraan de kippenbouillon en de rest van het water toe. Let op: de groenten moeten net onder het water staan.
Doe en deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
Als de groenten koken, zet je het vuur lager en laat je de groenten 30 tot 45 minuten zachtjes doorkoken.
Kook intussen de broccoli in een aparte pan gaar. Giet het water af en pureer de broccoli met een staafmixer helemaal fijn.
Zet de gepureerde broccoli apart weg.
Als de pan met de groenten goed gaar zijn, haal je de pan kort van het vuur.
Pureer de groenten met een staafmixer fijn tot je een gladde pap krijgt.
Zet de pan weer op het vuur en voeg de rookworst, gekookte soepkip, gerookte kipfilet en de gerookte spekblokjes toe. Laat de soep nog 10 a 15 minuten doorkoken.
Voeg daarna de fijn gepureerde broccoli toe aan de soep en laat het nog 1 minuut meekoken en doe na 1 minuut het vuur uit.
Door de broccoli toe te voegen, krijgt de soep een mooie groene kleur.
De soep is dik en de lepel zal een paar seconden rechtop in de pan blijven staan.
Serveer de soep eventueel met een stuk keto brood. Tip(s): 1.Wil je de soep vegetarisch maken, laat dan de kip, gerookte kip en de kippenbouillon weg. Verdubbel de hoeveelheid vegetarische spekblokjes. En gebruik een vegetarische rookworst.
Tip 2. Net als de reguliere erwtensoep, geldt ook voor deze soep, dat deze soep de dag na de bereiding nog lekkerder smaakt.
Tip 3. Voor een echte lekkere bouillon kun je deze het best een paar dagen van te voren maken, Gebruik hiervoor de botten en het vel van de soepkip. Kook de botten in een pan met ruim water. Breng deze aan de kook en laat het minimaal 8 uur op heel laag vuur trekken. De bouillon zal een bruine kleur krijgen. De bouillon kan bewaard worden in de koelkast of ingevroren worden.