Keto erwtensoep (koolhydraatarm)

Erwtensoep bereid met de groene linzen bevat veel koolhydraten. Voor mij een uitdaging om een koolhydraatarme versie te bereiden. Dat is prima gelukt! Het voordeel van deze versie is dat deze versie ook minder zwaar op de maag ligt. 

author Door Aivie

Karhi, gele erwtensoep met phulauri (gele erwten balletjes)

Dit gerecht ontbreekt nooit op mijn Divali menu! Ik vind de combinatie van een dikke soep, met kruidige erwten balletjes en het zure van de mango een heerlijk gerecht. Het liefst eet ik dit met een roti gevuld met aardappelen. Maar ook met wat gestoomde groenten, smaakt het ontzettend lekker. Ik heb in de tips aangegeven hoe je de karhi sneller kunt bereiden en eventueel iets bewuster, door geen vet in de karhi te gebruiken. Echter zijn de phulauri’s (erwten balletjes), wel gefrituurd in olie. Dus helemaal vetvrij is het recept niet, tenzij je de gele erwten balletjes weglaat. 

author Door Aivie

Daal, (Indiase) linzensoep

Daal of linzensoep, de curry die in heel veel streken en gebieden als standaard gerecht wordt geserveerd. Het is een gerecht dat met weinig ingrediënten, vele monden kan vullen. Hoe armer de mensen, hoe dunner de soep. En hoe welvarender de mensen, hoe dikker en gevulder de daal is. Ik heb een paar tips gegeven waarbij je zelf kunt bepalen hoe je de daal wilt bereiden en eten. Er zijn heel veel soorten linzen. De een wat gezonder dan de ander. Dit gerecht is met iedere linzen soort te bereiden.

author Door Aivie

Saoto soep ( Surinaams Javaanse soep)

De saoto soep is een van de bekendste soepen uit de Surinaams Javaanse keuken. Zoals vele soepsoorten is dit ontstaan door restjes (leftovers) te hergebruiken en eventueel wat extra ingredienten toe te voegen, zodat er weer een lekkere maaltijd ontstaat. Dit is een goed gevulde soep en kan op ieder moment van de dag en bij elke gelegenheid gegeten worden.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016