Blancheren en de kleur behouden

Blancheren is het in korte tijd koken van groenten en of fruit. In deze kooktechniek wordt de groente of het fruit in een pan met kokend water, weer aan de kook gebracht. Iedere groente- of fruitsoort heeft een eigen kooktijd, dus houd dat in de gaten. Als de kooktijd is bereikt, wordt de groente  of het fruit, afgegoten en DIRECT in koud water gelegd. Ik voeg altijd nog een kom met ijsblokjes toe aan de kom met koud water, om er zeker van te zijn, dat het water ijskoud is. Het direct afkoelen zorgt ervoor dat het kookproces direct wordt gestopt. En zo behoudt de groente of het fruit de eigen mooie kleur. Als de groenten of fruit goed zijn afgekoeld, giet je het af in een vergiet en laat je het goed uitlekken.


Laat bericht achter

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Koken met Aivie © 2016