Garam masala’s heb je in vele smaken. Afhankelijk van de streek in India bestaat er een andere mix van ingrediënten.
Dit is de garam masala zoals ik die maak en lekker vind.
Garam masala’s heb je in vele smaken. Afhankelijk van de streek in India bestaat er een andere mix van ingrediënten.
Dit is de garam masala zoals ik die maak en lekker vind.
Alle ingredienten (behalve de kruiden in poedervorm) wassen, laten drogen en apart roosteren. Het drogen van de gewassen kruiden doe je door deze op een schone doek te leggen. Zo wordt het vocht opgenomen en zijn de ingredienten vochtvrij als je die gaat roosteren
Doe dit op middelmatig vuur totdat het wat bruiner wordt en de aroma’s vrijkomen
Mix dan alles samen en maal de geroosterde ingredienten in een koffiemolen fijn
Doe de geroosterde kruiden in een grote schaal en voeg de kruidenpoeders toe. Roer alles goed om
De masala in een goed afsluitbare pot bewaren. In Suriname of andere warme landen is het beter om de masala in de koelkast te bewaren
Tips:
Voel je vrij, afhankelijk van je eigen smaak, om de verhoudingen van de ingrediënten aan te passen