Ras el hanout (Arabische kruidenmix)

Het maken van je eigen kruidenmixen is altijd het lekkerst. En geeft je de vrijheid om het naar eigen smaak te verfijnen. Deze zeer bekende kruidenmix wordt veelal gebruikt in de Arabische keuken.

author Door Aivie

Garam masala (Indiase masala)

Garam masala’s heb je in vele smaken. Afhankelijk van de streek in India bestaat er een andere mix van ingrediënten.
Dit is de garam masala zoals ik die maak en lekker vind.

author Door Aivie

Hindostaans Surinaamse masala

Het recept waar het allemaal mee begon, mijn eigen Facebook groep. Nergens op het internet kon je het recept van de Hindostaanse masala vinden, zoals die in Suriname wordt gebruikt. Dit recept is van mijn grootmoeder. De lekkerste masala die ik ken. Wat maakt het zo lastig om een goede masala te maken? Behalve de verhoudingen van de diverse ingrediënten zit het geheim in het roosteren van de verschillende specerijen.Bekijk de video ook nog even, voordat je aan de slag gaat! Als je dit gerecht gaat maken, zul je het zeker een paar keer moeten uitproberen, eer je de juiste smaak te pakken hebt. Oefening baart kunst!

author Door Aivie

Baharat kruidenmix (Arabische masala)

Deze kruidenmix ontbreekt niet in mijn keuken. Net als de Surinaamse masala heb ik dit altijd op voorraad. Deze kruidenmix kan zowel voor vis-, vlees- alsook groente gerechten worden gebruikt.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016