Bengaalse ei-curry

Dit is een prachtig gerecht, dat enkele dagen van te voren bereid kan worden. Curry’s hebben als kenmerk, dat het minimaal 1 dag na de bereiding, beter smaakt. Dit omdat alle smaken van de verschillende kruiden goed intrekken.

author Door Aivie

Sri Lankaanse viscurry

Geïnspireerd door de Sri Lankaanse keuken heb ik dit gerecht bedacht. Deze viscurry bevat 18 ingredienten. Neem de tijd om alle ingrediënten eerst klaar te zetten en dan te gaan koken. Een gerecht dat ook een dag van te voren klaargemaakt kan worden.

author Door Aivie

Hindostaans Surinaamse masala

Het recept waar het allemaal mee begon, mijn eigen Facebook groep. Nergens op het internet kon je het recept van de Hindostaanse masala vinden, zoals die in Suriname wordt gebruikt. Dit recept is van mijn grootmoeder. De lekkerste masala die ik ken. Wat maakt het zo lastig om een goede masala te maken? Behalve de verhoudingen van de diverse ingrediënten zit het geheim in het roosteren van de verschillende specerijen.Bekijk de video ook nog even, voordat je aan de slag gaat! Als je dit gerecht gaat maken, zul je het zeker een paar keer moeten uitproberen, eer je de juiste smaak te pakken hebt. Oefening baart kunst!

author Door Aivie

Fijn gesneden spruiten, vetvrij gewokt

Houd je niet van spruiten? Dan moet je deze bereidingswijze eens uitproberen. Ik eet mijn spruiten niet anders meer sinds ik deze bereidingswijze heb ontdekt.

author Door Aivie

Saoto soep ( Surinaams Javaanse soep)

De saoto soep is een van de bekendste soepen uit de Surinaams Javaanse keuken. Zoals vele soepsoorten is dit ontstaan door restjes (leftovers) te hergebruiken en eventueel wat extra ingredienten toe te voegen, zodat er weer een lekkere maaltijd ontstaat. Dit is een goed gevulde soep en kan op ieder moment van de dag en bij elke gelegenheid gegeten worden.

author Door Aivie

Antroewa en sopropo (bitter melon/bitter gourd) in Thaise saus

Een simpel, snel, gezond en eenvoudig gerecht dat niet kan mislukken.

author Door Aivie

Ketjap marinade

Deze marinade ontbreekt nooit in mijn koelkast. Ik gebruik ik o.a. voor het marineren van vlees, vis, maar ook voor de nasi en bami. Met wat extra toevoeging van peper en of palmsuiker, verander je de marinade in een ketjapsaus voor bij o.a satés, gebakken vis of vlees of in de saoto. De marinade laat ik minimaal 2 weken trekken voor ik het gebruik.

author Door Aivie

Bloemkool baka bhaat (gebakken bloemkoolrijst)

Bloemkool kun je heel goed als vervanger voor rijstgerechten gebruiken.

author Door Aivie

Bloemkool nasi op Javaanse wijze

Een supermooi gerecht en eenvoudig te bereiden. Het is koolhydratenarm. De bloemkool nasi kan op iedere willekeurige wijze bereid worden. De basis van gemalen bloemkool nodigt uit tot creativiteit in de keuken.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016