Een supermooi gerecht en eenvoudig te bereiden. Het is koolhydratenarm. De bloemkool nasi kan op iedere willekeurige wijze bereid worden. De basis van gemalen bloemkool nodigt uit tot creativiteit in de keuken.
Een supermooi gerecht en eenvoudig te bereiden. Het is koolhydratenarm. De bloemkool nasi kan op iedere willekeurige wijze bereid worden. De basis van gemalen bloemkool nodigt uit tot creativiteit in de keuken.
De bloemkool in grote stukken afsnijden
Vul een ruime kom met water en doe hier keukenzout in. Doe de grote bloemkool rozen hierin en laat dit 15 minuten weken
Spoel de bloemkool rozen 3 keer na in de kom, met steeds weer schoon water. Laat de bloemkool uitlekken en maal de uitgelekte bloemkool fijn in een keukenmachine
Week de gedroogde garnalen minimaal 30 minuten in water. Was de garnalen tot 3 keer na in steeds weer schoonwater. Maal de geweekte garnalen fijn in de keukenmachine
Maal vervolgens de kentjoer, gemberwortel, geelwortel, laos, citroen blaadjes, ui en knoflook samen met de gemalen garnalen fijn in de keukenmachine
Neem een ruime pan en doe hierin de kokosolie
Voeg de gemalen kruiden met de salembladeren toe en bak alles samen. Laat het geheel op middelmatig vuur goudbruin bakken
Voeg de bloemkool, witte peper en zout toe. Wok het op hoog vuur 4 a 5 minuten. Voeg de gesneden selderij toe en doe het vuur laag en de deksel op de pan.
Roer iedere 2 minuten de bloemkool om. Herhaal dit 3 keer en doen dan het vuur uit. De bloemkool wordt dan beetgaar, zonder dat het papperig wordt
Serveer met rauwkost, een javaanse sambel en of een vis- of vleesgerecht.