Dit is een prachtig gerecht, dat enkele dagen van te voren bereid kan worden. Curry’s hebben als kenmerk, dat het minimaal 1 dag na de bereiding, beter smaakt. Dit omdat alle smaken van de verschillende kruiden goed intrekken.
Dit is een prachtig gerecht, dat enkele dagen van te voren bereid kan worden. Curry’s hebben als kenmerk, dat het minimaal 1 dag na de bereiding, beter smaakt. Dit omdat alle smaken van de verschillende kruiden goed intrekken.
Neem een ruime pan
Pel de gekookte eieren en bak deze in kokosolie met de kurkuma poeder, goudbruin. Haal de gebakken eieren uit de pan en zet apart weg.
Voeg de laurierblaadjes, stukjes kaneelstok, kruidnagels, geplette zwarte peperkorrels, zwarte en groene kardemons, zwart uienzaad en zwart mosterdzaad toe en fruit het geheel in 2 minuten aan.
Maal de tomaten samen met de gember fijn.
Voeg nu de gemalen gember, gepureerde tomaten en en roer alles goed om.
Voeg nu de overige kruiden toe( gesneden chilies, gemalen komijn, korianderpoeder en zout). Roer alles goed om en breng langzaam aan de kook.
Doe het water erbij en breng het aan de kook.
Voeg de gebakken eieren toe. Breng het geheel aan de kook komen en laat het gedurende 15 minuten op zacht vuur koken
Voeg tenslotte de gedroogde fenegriek bladeren toe roer om en doe het vuur uit.
Serveer de ei-curry met roti of rijst.