Dit is een heerlijke frisse chutney. Ik eet deze chutney niet alleen met een snack, maar ook bij een vegetarische maaltijd. Deze chutney smaakt het lekkerst als het vers is bereid.
Dit is een heerlijke frisse chutney. Ik eet deze chutney niet alleen met een snack, maar ook bij een vegetarische maaltijd. Deze chutney smaakt het lekkerst als het vers is bereid.
Week de koriander en de munt in een ruime kom met water.
Doe 1 eetlepel keukenzout in het water en laat de kruiden minimaal 15 minuten staan in het water.
Spoel daarna de kruiden nog 2 keer in de kom, met vers koud water.
Laat de kruiden uitlekken in een vergiet.
Pluk de blaadjes van de koriander en de munt.
Doe ze in een blender of keukenmachine.
Let op: de bladeren en kruiden moeten helemaal fijn gemalen worden.
Voeg de overige ingrediënten toe en maal alles helemaal fijn.
Bewaar de chutney in een weckpot.
De chutney is goed afgesloten in de koelkast minimaal 4 weken houdbaar.
De kleur zal iets minder mooi worden na een aantal dagen, maar de smaak blijft perfect. Serveer de chutney bij Indiase snacks of een vegetarische maaltijd.