Fijn gesneden spruiten, vetvrij gewokt

Houd je niet van spruiten? Dan moet je deze bereidingswijze eens uitproberen. Ik eet mijn spruiten niet anders meer sinds ik deze bereidingswijze heb ontdekt.

author Door Aivie

Antroewa en sopropo (bitter melon/bitter gourd) in Thaise saus

Een simpel, snel, gezond en eenvoudig gerecht dat niet kan mislukken.

author Door Aivie

Ananascake

Een heerlijke cake, die bij iedere gelegenheid kan worden gegeten. De ananas is gemakkelijk te vervangen door een andere fruitsoort, zoals stukjes mango, blauwe bessen, frambozen.

author Door Aivie

Baharat kruidenmix (Arabische masala)

Deze kruidenmix ontbreekt niet in mijn keuken. Net als de Surinaamse masala heb ik dit altijd op voorraad. Deze kruidenmix kan zowel voor vis-, vlees- alsook groente gerechten worden gebruikt.

author Door Aivie

Groentebouillonpoeder

In de kant en klare bouillonblokjes zitten onder andere omstreden E-nummers, kleur-geurstoffen en te veel zout. Ik heb daarom mijn eigen groentebouillonpoeder gemaakt. En het fijne hiervan is dat je het naar eigen smaak kunt maken.

author Door Aivie

Appelcake met walnoten

De appelcake is een van de smakelijkste cake soorten. De appelcake kun je ook naar eigen inzicht varieren.

author Door Aivie

Trio basil pesto

Een heerlijke pesto die je in salades, maar ook in marinades of gewoon als dipsaus kunt gebruiken.

author Door Aivie

Avocado-tomatensalsa

Een gezonde en gemakkelijke salade, die je zo kunt eten of lekker op een stukje (oer)brood of bij de tapas.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016