Een heerlijke cake, die bij iedere gelegenheid kan worden gegeten. De ananas is gemakkelijk te vervangen door een andere fruitsoort, zoals stukjes mango, blauwe bessen, frambozen.
Een heerlijke cake, die bij iedere gelegenheid kan worden gegeten. De ananas is gemakkelijk te vervangen door een andere fruitsoort, zoals stukjes mango, blauwe bessen, frambozen.
Laat de (room)boter zacht worden (kort in de magnetron verwarmen of in heet water (in een schaal) zacht laten worden, zodat het gemakkelijk los mixt. Het mag niet smelten!
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en zet weg
Laat de ananasstukjes uitlekken in een zeef of vergiet
Beboter een bakblik en bestuif het met bloem
Verwarm de oven voor op 150 graden (hete lucht)
De boter mooi glad mixen, voeg dan de suikers toe en mix alles in ongeveer 4 minuten mooi glad
Voeg de essences en of extract en de citroenrasp toe en mix alles samen
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix de massa goed samen (ongeveer 4 minuten op de hoogste stand)
Zet de mixer lager en voeg beetje bij beetje de bloemmix toe en mix goed samen.
Doe nu de lauwwarme melk erbij en mix het geheel nog 2 minuten door.
Doe de helft van het beslag in de bakblik en verdeel de stukjes ananas over het beslag. Bekijk de video om dit te zien.
Doe nu de andere helft van het beslag over de eerste laag.
Laat de cake in 60-70 minuten goudbruin bakken in de oven op 150 graden.
Tip: 1. Wil je een intensere ananassmaak in de cake hebben, voeg dan 150 gram gepureerde ananas (zonder extra vocht)toe aan het beslag. Dit voeg je aan het eind toe en laat je kort mee mixen.
2. De anananssap die je overhoudt uit de blik kun je gebruiken om bijvoorbeeld een agar agar pudding mee te maken. Afhankelijk van hoeveel sap je hebt, verminder je dit van het water dat in de agar agar zou gebruiken.
Shirley Klijn
September 8, 2018 @ 16:02
Ik.ga dit zeker proberen, dank je voor het recept.
Aivie
September 23, 2018 @ 11:02
Geniet ze!