Ben je op zoek naar eenvoudige, snelle en smaakvolle gerechten voor bij de roti? Dan is dit er 1 die niet mag ontbreken.
Ben je op zoek naar eenvoudige, snelle en smaakvolle gerechten voor bij de roti? Dan is dit er 1 die niet mag ontbreken.
Schil de taro met een aardappelmes.
Doe de geschilde taro in een ruime kom met water en boen het schoon met de handen.
Spoel de taro nog 2 keer in een kom met koud water af.
Snijd de taro in kleine gelijkmatige stukken.
Pas op: natte taro is glibberig. Gebruik een snijplank om de taro in stukken te snijden.
Maal de geelwortel en knoflook samen fijn in een vijzel of hakmolen.
Doe in een ruime pan de olijfolie.
Voeg de gemalen geelwortel-knoflook pasta toe en fruit kort aan. Voeg de taro, het zout, de gemalen zwarte peper, de gesneden tomaten en het water toe.
Breng de taro op middelmatig vuur aan de kook.
Als de taro kookt, zet je het vuur lager en laat je de taro in circa 30 tot 45 minuten helemaal gaar koken.
Het vocht zal gedeeltelijk verdampen, maar ook dik worden.
Serveer de roti met een roti naar keuze. Het lekkerst passen de ongevulde roti’s, zoals de Surinaamse paratha’s, chapati’s en sadha roti hierbij.