Chinese tayer (Taro) met geelwortel

Ben je op zoek naar eenvoudige, snelle en smaakvolle gerechten voor bij de roti? Dan is dit er 1 die niet mag ontbreken.

author Door Aivie

Chinese tayer (taro) in kokosmelk, een Thais gerecht

De Chinese tayer of taro is een wortelknol, die wit, grijs of rozig bruin tot blauwpaars van kleur kan zijn. De knollen worden gekookt, geroosterd, gebakken en of gefrituurd. De jonge bladeren en bladstelen kunnen ook worden gekookt en gegeten. Dit recept heb ik zelf gecreëerd en het gerecht is geïnspireerd door de Thaise keuken.

author Door Aivie

Pom (inclusief de vegetarische en bewuste variant)

Pom is een typisch Surinaams gerecht, die ik nog nooit elders in welke variant dan ook in een andere keuken ben tegengekomen. De pom wordt van een aardvrucht, tayer, bereid. Het is een bewerkelijk gerecht en daarom maak ik dit nooit in kleine hoeveelheden. In ieder geval het marineren van de tayer doe ik altijd minimaal 2 kilo tayer. Dit recept is van mijn moeder. De bewuste versie en de vegetarische variant zijn mijn variaties hierop. Pom is een gerecht dat op vele manieren wordt bereid, naar de smaak van maker. Ik houd ervan als mijn pom zoetzuur van smaak is en het mooie rode kleur heeft van de tomaten. En zeker niet heet (peper) is. 

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016