Wat doe je met een verse kokosnoot, behalve raspen en de melk ervan gebruiken in diverse gerechten. Ik had een kokosnoot liggen en wilde er een mooi Zuid Indiaas gerecht van maken. In de Zuid Indiase keuken wordt veel kokosmelk- of olie gebruikt n gerechten. In dit simpel gerecht gebruik je de gehele kokosnoot.
Dit gerecht heb ik de allereerste keer in Pattaya (Thailand) gegeten. In het centrum van Pattaya bevinden zich ontzettend veel Indiase restaurants. In de 5 dagen dat ik in Pattaya verbleef heb ik tot 3 keer toe dit gerecht gegeten! Als snack met een lekker drankje, maar ook gewoon als hoofdgerecht bij de lunch of het diner. Het aantal ingrediënten kan je afschrikken om dit recept uit te proberen. Je kunt dit gerecht daarom het best in 2 fasen bereiden. Kook eerst je vlees van (bijvoorbeeld een avond van te voren of in de ochtend) en ga dan later op de dag het gerecht bereiden.
Dit is net als de rasmalai, ook een heerlijk Indiase zoetigheid. Ik maak het niet zo vaak, omdat het best tijdrovend is en je qua hoeveelheid het niet alleen op krijgt. Ik maak minimaal 3 keer de hoeveel van de aangegeven ingrediënten. Dan loont het de tijd en inzet om dit gerecht te maken.
Phulauri zijn balletjes gemaakt van gele of groente erwten. De erwten worden nadat ze fijn zijn gemalen, gekruid en gefrituurd. Ik heb in dit recept 2 soorten bereidingswijzen aangegeven.
Geïnspireerd door de Zuid Indiase keuken van de plaats Chennai (Madras) heb ik dit gerecht bereid. Ik vind vooral de Zuid Indiase keuken erg lekker. De smaken zijn wat verfijnder en bevatten meer verse ingrediënten dan de Noord Indiase keuken. Dit gerecht is vergelijking met veel van mijn andere gerechten, niet vetarm, maar bevat ghee ( geklaarde boter). Hierdoor is de smaak wat rijker dan als het gerecht met (mosterd) olie wordt bereid.
Ik ben dol op Indiase zoetigheden. In Suriname wordt dit gerecht anders bereid, met minder ingrediënten, maar net zo lekker. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
Deze kruidenmix komt uit Malvan, een dorp uit de Westkust van Maharashtra, India. De kruidenmix bevat meer dan 10 specerijen en wordt vaak in non-vegetarische gerechten gebruikt. Maar niets let je om dit ook voor groentegerechten te gebruiken. Van origine is dit een zeer pittige kruidenmix en en ik heb daarom de hoeveelheid chili drastisch aangepast.
Paneer is de benaming voor jonge kaas in de Indiase keuken. Een kaassoort waarmee zowel hartige als zoete gerechten worden bereid. Voor het gebruik van hartige gerechten kun je de paneer van te voren maken en invriezen. Ik adviseer om voor de zoete gerechten, de paneer minimaal 1 dag van te voren te maken (bewaar het in de koeling) en dan kun je het verder verwerken in het zoete gerecht. Maar nog beter is het om de paneer op de dag te maken.
Ik ben dol op gemakkelijke, gezonde en zeer smaakvolle gerechten!
Ik marineer mijn vis, vlees of groenten zelden op dezelfde wijze. Daar ben ik te creatief en te eigenwijs voor.
Zo ben ik op het idee gekomen om dit heerlijk gerecht te maken. Een mix van reguliere Indiase kruiden, gemixt met nog wat niet-reguliere Indiase kruiden hebben geleid tot een gerecht, die ik intussen al 2 keer heb klaargemaakt. En ik zal het zeker vaker bereiden.