Ik ben dol op Indiase zoetigheden. In Suriname wordt dit gerecht anders bereid, met minder ingrediënten, maar net zo lekker. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
Ik ben dol op Indiase zoetigheden. In Suriname wordt dit gerecht anders bereid, met minder ingrediënten, maar net zo lekker. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
Doe de melk in een pan, samen met de kaneelstok, vanillestok, steranijs, gember, geelwortel, zwarte peper, suiker en kardemom.
Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het minimaal een half uur tot een uur op heel zacht vuur doorkoken.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Tip: Je kunt de melk gerust een dag of 2 van te voren koken en in de koelkast bewaren.
Doe in een andere pan de ghee of boter en laat het langzaam smelten.
Voeg de vermicelli toe en bak het goudbruin.
Voeg de rozijnen en of cranberry’s toe en bak even mee.
Zeef de gekookte melk met de kruiden en voeg deze toe aan de gebakken vermicelli.
Breng alles op matig vuur aan de kook. En laat het ongeveer 15 a 20 minuten op zacht vuur doorkoken. Als de vermicelli zacht is, is het gaar.
Serveer de sewai in een kleine schaal en garneer het met wat gehakte amandelen, pistache noten en saffraandraadjes.