Ben je op zoek naar een smakelijk en snel te bereiden zoete snack, dan is dit Indiaas gerecht een aanrader.
Ben je op zoek naar een smakelijk en snel te bereiden zoete snack, dan is dit Indiaas gerecht een aanrader.
Indien de gedroogde geraspte kokos grof van structuur is, maal deze dan fijn in de koffiemolen.
Doe de ghee in de pan en voeg de fijn geraspte kokos toe.
Roer alles goed om en voeg de suiker, gemalen kardemom, amandelmeel en slagroom toe en mix alles goed samen met een spatel.
Neem een platte schaal en doe er een stuk bakpapier op.
Stort de burfi mix op het bakpapier en druk het met een spatel in de schaal goed aan.
Verstrooi de amandelschaafsel over de burfi en druk licht aan.
Laat de burfi minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.
Snijd de burfi in stukjes (14-20 stukken).
De burfi kun je afgedekt in de koelkast bewaren.
Tip: Je kunt de amandelmeel voor een kwart vervangen door fijngemalen pistachenoten.En druk dan in plaats van alleen geschaafde amandelen ook wat geschaafde pistachenoten in de burfi.