Mahanbhog (bewuste versie)

Mahanbhog is een van de bekendste offerspijzen die door de hindostanen wordt bereid. Ik heb er een bewuste versie van gemaakt. Ik heb hierbij gelet op de koolhydraten , goede suikers en goede vetten. In deze versie heb ik de patentbloem of griesmeel vervangen door kokosbloem en amandelmeel. En de ghee kun je vervangen door kokosolie, zodat je een vegan versie van de mahanbhog krijgt.

author Door Aivie

Hindostaans Surinaamse masala

Het recept waar het allemaal mee begon, mijn eigen Facebook groep. Nergens op het internet kon je het recept van de Hindostaanse masala vinden, zoals die in Suriname wordt gebruikt. Dit recept is van mijn grootmoeder. De lekkerste masala die ik ken. Wat maakt het zo lastig om een goede masala te maken? Behalve de verhoudingen van de diverse ingrediënten zit het geheim in het roosteren van de verschillende specerijen.Bekijk de video ook nog even, voordat je aan de slag gaat! Als je dit gerecht gaat maken, zul je het zeker een paar keer moeten uitproberen, eer je de juiste smaak te pakken hebt. Oefening baart kunst!

author Door Aivie

Fijn gesneden spruiten, vetvrij gewokt

Houd je niet van spruiten? Dan moet je deze bereidingswijze eens uitproberen. Ik eet mijn spruiten niet anders meer sinds ik deze bereidingswijze heb ontdekt.

author Door Aivie

Kouseband met oerdi en geraspte kokos

Kouseband kun je op heel veel verschillende manieren bereiden en is tegenwoordig in bijna alle supermarkten verkrijgbaar. Dit is een Ayurvedisch gerecht, waarbij er geen uien en knoflook is toegevoegd aan het gerecht.

author Door Aivie

Koken met Aivie © 2016